четвер, 02 червня 2011 01:45

Янукович звільнив віце-прем'єра Тихонова

Учора на розширеному засіданні уряду через завищені тарифи вирішили звільнити керівників енергопостачальних компаній у восьми містах. Напередодні ходили чутки, що звільнять і деяких губернаторів.

Перед початком засідання голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк перечитує свою доповідь. Чухає потилицю та закреслює олівцем останній абзац: "Встановлювати тарифи має місцева влада й для цього потрібна рішуча адміністративна реформа!".

Мер Житомира Володимир Дебой підходить до голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Рижука. Роздивляється доповідь губернатора.

— Тарифи частини Об'єднань співвласників багатоквартирних будинків оподатковуються за спрощеною системою, — пояснює Володимир Дебой, 44 роки. — Тому в них виходить дешевше. Це треба врегулювати, щоб у всіх були однакові податки.

Рижук хапається обома руками за голову та вчитується в доповідь. О 10.05 встає, бо заходять президент 60-річний Віктор Янукович та прем'єр Микола Азаров, 63 роки.

— Торік ми прийняли низку важливих рішень. Що зроблено після того? Нічого! — виходить до трибуни Янукович. — Не може бути строкатості між регіонам в цінах житлово-комунального господарства. У нас єдині тарифні сітки, зарплата виплачується однакова. Мені набридло вести ці розмови по кругу й нічого не робити. Врешті-решт, є голова на плечах у виконавців чи ні?

Микола Азаров совається на стільці, сідає на його край. Потім охриплим голосом 23 хв. читає свою доповідь:

— Треба притягти до відповідальності мерів, які допустили незаконні нарахування комунальних тарифів. Треба визнати безвідповідальність Міністерства будівництва і житлово-комунального господарства та регіональних державних адміністрацій. Профільне міністерство, в першу чергу заступник міністра Хівріч, не впоралося із завданням навести порядок.

Азаров наказує губернаторам звільнити керівників водоканалів та енергопостачальних компаній у містах Дніпропетровськ, Бровари, Біла Церква, Енергодар, Севастополь. Знайти відповідальних за збільшення тарифів у Житомирі та Херсоні. Просить Януковича оголосити догану губернаторам цих областей.

Губернатори йдуть усміхнені. Нікого з них не звільнили. Мне цигарку керівник Волинської ОДА Борис Клімчук, 60 років.

— Мене цікавить питання — ми говорили про тактику чи стратегію? — каже. — Очевидно тактику — дії на найближчі місяці, входження в сезон. А де стратегія? У висновку виходить, що "крушники" та прокурори шукають винних та відкривають справи.

Після обіду президент підписав указ про звільнення  віце-прем'єр-міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктора Тихонова, його заступника Юрія Хівріча та голову Севастопольської міської держадміністрації Валерія Саратова.

Зараз ви читаєте новину «Янукович звільнив віце-прем'єра Тихонова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути