пʼятниця, 20 травня 2011 01:00

Проти Тимошенко порушать четверту кримінальну справу

Генпрокуратура може порушити четверту кримінальну справу проти лідерки "Батьківщини" 50-річної Юлії Тимошенко. Вона стосуватиметься її діяльності на посаді віце-прем'єра з паливно-енергетичного комплексу. Таке припущення зробив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін:

— Можливо, будуть розглянуті питання погашення боргів Єдиних енергетичних систем України за рахунок українських підприємств, в тому числі "Нафтогазу", дачі хабарів російським посадовцям.

За черговою справою стоятиме бажання влади збити рейтинг "Батьківщини", вважає Тимошенко. Адже "Батьківщина" тепер має 15,4% підтримки виборців, Партія регіонів — 15%, посилається на опитування Юлія Володимирівна.

Порушення справи по ЄЕСУ (ця фірма належала Тимошенко в 1990-х. — "ГПУ") є малоймовірним, вважає політолог Володимир Фесенко, 52 роки.

— Це свідчитиме, що в Генпрокуратурі немає на Тимошенко нічого по попередніх справах. Для слідчих головне засудити Тимошенко, — додає Фесенко. — Із судимістю вона не зможе брати участь у парламентських виборах.

Попередні кримінальні справи порушені за нецільове використання коштів по Кіотському протоколу, закупівлі надто дорогих "швидких" і перевищення повноважень при підписанні газових контрактів із Росією.

Зараз ви читаєте новину «Проти Тимошенко порушать четверту кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути