субота, 17 серпня 2024 11:06

Україна поповнює обмінний фонд, Путін - втрачає Курськ. Знову

Україна поповнює обмінний фонд, Путін - втрачає Курськ. Знову

Офензива ЗСУ в Курській області триває, і вже очевидно, що це не окремий зухвалий виступ, а частина цілої масштабної спецоперації, мети якої ворог до кінця досі не розуміє, а тому боїться, панікує і вигадує всілякі нісенітниці про "брудну бомбу".

Putin has a bloody nose (у Путіна розквашений ніс) - так пише про перші наслідки Курського рейду оглядач CNN. А WSJ, посилаючись на власні джерела, повідомляє, що Росія вже змушена перекидати частину військ з України на курський напрямок. Так само стверджує і Washington Post. Крім того, The Wall Street Journal описує Курську спецоперацію так: "У бік російського кордону рухається важка техніка і вантажівки, навантажені колодами, які використовувалися для укріплення бункерів та траншей. У зворотньому напрямку їдуть пікапи з російськими полоненими зі скотчем на очах". Україна формує обмінний фонд. У четвер спецпризначенці підрозділу СБУ "Альфа" захопили в полон відразу 102 російських військових: гвардійців та кадирівців. У п'ятницю ЗСУ підготували ще один котел для ворога: командувач Повітряних сил, генерал Микола Олещук показав відео знищення мостів на Курщині.

Збили власний літак? Нормально! Втратили частину території? Нормально! Самі бомбимо власні міста? Нормально! Німецькі танки під Курськом? Нормально. Все нормально, все по плану!

Білий дім, вустами Джона Кірбі, порадив Путіну припинити війну в Україні. Але такий варіант кремлівського карлика поки що не влаштовує. Замість цього Росія провадить політику, яку б я назвав "стабілізацією абсурду": все, що не робиться, то - нормально. Будь-яку дурницю оголосити нормою. А провали і фейли - мудрими планами. Збили власний літак? Нормально! Втратили частину території? Нормально! Самі бомбимо власні міста? Нормально! Німецькі танки під Курськом? Нормально. Все нормально, все по плану! Аборигени Курщини кричать: "Путін, памагі!", але Путін нічим їм допомогти наразі не здатен. Хіба бомбами на їхні ж голови.

Президент США Джо Байден так висловився про Курський наступ ЗСУ: ""Це створює справжню дилему для Путіна, і ми тримали прямий постійний контакт з українцями. Це все, що я скажу, поки наступ триває". Загалом же американці красиво удають, що поняття не мають, що воно відбувається на тій Курщині. Дональд Трамп в розмові з Ілоном Маском згадав, що він нібито застерігав Путіна від нападу на Україну: "Не роби цього. Це - погана ідея. Це буде найгірший день для тебе!".

Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні від 12 серпня згадав загибель атомного підводного човна "Курськ", на самому початку правління Путіна: "Ми бачимо, як Росія за часів Путіна насправді рухається: 24 роки тому була катастрофа "Курська" - символічний початок його правління; зараз видно, що є фіналом для нього. І теж Курськ. Катастрофа його війни".

А в Москві увечері вівторка перекривали вулиці камазами. Чекали на українські ДРГ, які йдуть убивати Путіна. От тобі й "Київ за три дні"!

...наші атакували Липецьк, Курчатов, Орел, Курськ, Бєлгород. 10 вибухів пролунало на аеродромі "Саваслейка" Нижньогородської області. Місцеві пабліки пишуть, що це - найпотужніша атака за весь період так званої СВО...

Сили оборони України завдали потужного удару безпілотниками по військовому аеродрому "Балтимор", що поблизу Воронежа, та по аеродрому біля Борисоглєбська. Саме з цих аеродромів злітають літаки, що запускають найбільше керованих бомб по українській території. Крім того, наші атакували Липецьк, Курчатов, Орел, Курськ, Бєлгород. 10 вибухів пролунало на аеродромі "Саваслейка" Нижньогородської області. Місцеві пабліки пишуть, що це - найпотужніша атака за весь період так званого СВО. На території Курської області зенітно-ракетні війська ЗСУ збили ворожий Су-34.

А адміністрація Байдена "відкрита" для надання Україні крилатих ракет дальнього радіусу дії, йдеться про F-16, - повідомляє Politico. Одним із найбільших лобістів для України сьогодні є голова оборонного комітету німецького Бундестагу Маркус Фабер. Він закликає надати Україні більше танків Leopard 2, а також почати постачання бронемашин Fuchs. Взагалі, у німців власна пам'ять про Курськ та незакриті ґештальти. І коли бачиш, як два офіцери німецького Бундесверу в прямому ефірі німецького телебачення схиляються над картою, на якій написано "Kursk", то прямо як у тій пісні Мар'яна Пирога, на слова Павла Тичини: "Милуюся, дивуюся…"

Якщо говорити не про війну, то варто згадати, що цього тижня київський "Динамо" здолав шотландський "Рейнджерс" і вийшов у наступний раунд кваліфікації Ліги Чемпіонів, де на нього чекає австрійський "Зальцбург". Такого "Динамо" ми не бачили вже дуже давно.

Наступного тижня нас чекають важливі новини. Зокрема Верховна Рада має нарешті визначитися щодо заборони діяльності московської церкви в Україні. Наступного тижня - День прапора і День незалежності… Нам тридцять три роки. Нам тисячі років…

Зараз ви читаєте новину «Україна поповнює обмінний фонд, Путін - втрачає Курськ. Знову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути