Ексклюзиви
субота, 01 червня 2024 10:38

Наші Арсенали: зброя і книжки врятують Україну

Наші Арсенали: зброя і книжки врятують Україну

Сьогодні 1 червня, субота. Літо вийшло на адміністративні кордони України. Літо, від якого ми завжди багато чекаємо, літо, на яке ми сподіваємося, літо, яке зазвичай швидко проходить. Колись ми від літа чекали вишень і абрикосів, моря та відпусток. Тепер - гарних новин із фронту. Такі наші літа, такі наші часи…

Путін знову "всіх переграв". Бо саме Швеція, яка багато років була однією з найтолерантніших до Росії західних країн, сьогодні займає найрадикальніші позиції щодо московської агресії

І головні новини початку літа - це, переважно, військові новини. Швеція дозволила Україні використовувати поставлене озброєння проти цілей у Росії. Як бачимо, новий член НАТО - рішучіший, ніж старші партнери і весь альянс загалом. А Путін знову "всіх переграв". Бо саме Швеція, яка багато років була однією з найтолерантніших до Росії західних країн, сьогодні займає найрадикальніші позиції щодо московської агресії. І саме Швеція постачає нам надефективні САУ Archer FH77BW, які називають снайперською артилерією.

Крім того, Швеція найближчим часом надасть Україні новий пакет військової допомоги в обсязі 1,6 млрд доларів. Це - бронетранспортери, ракети середньої дальності Jactrobot Rb 99, та (найважливіше) - літак ASC 890. Це унікальний літак дальнього радіолокаційного стеження (ДРЛО), радар якого дозволяє виявляти цілі на відстані 500 кілометрів, та висоті - 6 кілометрів. Саме такі літаки в рази збільшують ефективність винищувачів F-16.

...тріумф давньої американської ракети таки відбувся: знищено і пускові установки, і комплекс радіолокацій. На світовому ринку зброї спостерігається велика втрата інтересу до "унікальних російських технологій"

Збройні сили України знищили ще одну російську установку С-400 "Тріумф" на Донбасі. І зроблено це було американською ракетою, яка вже знята з озброєння, як застаріла. Ракеті - за тридцять років. Російський "Тріумф" виявив ворожу боєголовку і запустив по ній шість ракет. Але тріумф давньої американської ракети таки відбувся: знищено і пускові установки, і комплекс радіолокацій. На світовому ринку зброї спостерігається велика втрата інтересу до "унікальних російських технологій".

Керівник ГУР Кирило Буданов в інтерв'ю Наталії Мосейчук розповів, що війна з Росією триватиме недовго, і завершиться виходом на адміністративні кордони України 1991 року. Що ж, побачимо. Він якось уже обіцяв нам відпочинок в звільненому Криму. Минулого літа. Ще не стартував Женевський саміт миру, запланований на червень, як в Євросоюзі заговорили про мирну конференцію в Саудівській Аравії, що має відбутися восени. Очевидно, світ аж настільки завзято прагне миру, що одного мирного саміту йому замало.

У вівторок в соціальних мережах жваво обговорювався діалог між українським публіцистом, журналістом Віталієм Портніковим та російською письменницею-опозиціонеркою Юлією Латиніною. Портніков справді зробив важливу річ. Він наочно довів, що такого поняття, як "російський ліберал" не існує в природі. А що є натомість? Є поверхові знання та штампи, упередження, невігластво, банальне хамство та примітивна імперська "міфологія". В принципі, ми знали про це й раніше. Останніми російськими лібералами були Андрій Сахаров та Валерія Новодворська. Нині ж в Росії ліберали відсутні і як вид, і як окремі люди.

Бельгія передасть Україні аж 39 винищувачів F-16. Чудова новина! Аби ще це відбувалося якомога швидше, на фронтах - гаряче.

Також Україна невдовзі отримає десятки тисяч найбільш необхідних снарядів калібру 155-мм у рамках чеської ініціативи. Військовий концерн Rheinmetall виготовить сотні тисяч 35-мм боєприпасів для систем ППО Skynex. Частину з них отримає Україна. Це вкрай потрібна штука для боротьби з крилатими ракетами та ударними дронами, і майже недосяжна для ворожих засобів електронної протидії після пострілу.

Президент Франції Емманюель Макрон також заявив, що Україна має право бити західною зброєю по російській території, а прем'єр Німеччини Олаф Шольц пообіцяв Києву доступ до коштів у мільярдних обсягах для зміцнення оборони. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонує давати 40 мільярдів євро на зброю для України щороку! Про це повідомило агентство Reuters. Ця пропозиція нібито вже знайшла підтримку у більшості країн блоку.

...кандидат в президенти США Дональд Трамп на зустрічі з донорами своєї передвиборчої кампанії сказав, що він бомбив би і Москву, і Пекін, якби Росія при ньому вторглася в Україну, чи Китай до Тайваню

Тим часом кандидат в президенти США Дональд Трамп на зустрічі з донорами своєї передвиборчої кампанії сказав, що він бомбив би і Москву, і Пекін, якби Росія при ньому вторглася в Україну, чи Китай до Тайваню… Але Трампу навряд чи доведеться когось бомбити найближчим часом. У четвер журі присяжних визнало його винним за всіма 34 пунктами обвинувачень. Трампу загрожує кілька років в'язниці.

Артем Довбик, черкащанин, український футболіст і нападник іспанської "Жирони" став найкращим голеадором Ла-Ліги в цьому сезоні. 24 голи!

У Києві відкрився черговий щорічний "Книжковий Арсенал". Найсумніший але й найзворушливіший стенд - обгорілі після російського ракетного удару книги видавництва Vivat. Обпалені й зранені, але не зламані й не скорені! Як ми!

Зараз ви читаєте новину «Наші Арсенали: зброя і книжки врятують Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути