Ексклюзиви
четвер, 09 листопада 2006 18:35

Землемір засвідчує початок чогось нового

 

"Хтось запросив у поле. Я не хотіла йти, але сказали, що всім наміряють землі. Навіщо мені та земля? Сили вже не маю, бо колгоспи забрали. За селом зібралося багато людей. Посередині чужий чоловік наміряв землю великим металевим циркулем. Люди метаються. Я подивилася на ту кумедію та й пішла собі вільним полем з думкою, що й мені наділять, якщо треба. Поле було неоране, осінні трави зжухли. Попереду розбігалися в різні боки якісь миші, ховрашки. Подумала, що треба повертатися, бо ще вовк із яру вискочить. Аж той землемір здалеку гукає: "Стій там, то — твоя земля!" Я оторопіла. А люди хапають його за поли, щоб не кидав циркуля в мій бік, не міряв. Він зупинився. Так і не знаю, вділили мені землі чи ні.

Марія, 73 р., Вінницька обл."

Влада землі над людиною велика. Може, уві сні побачили нереалізоване бажання отримати землю, бо за радянських часів наділи обмежували. А землемір засвідчує початок чогось нового. Може, вам докучає самотність. Є люди, готові піти вам назустріч.

Треба повертатися, бо ще вовк із яру вискочить

"Мені сняться книжки і футбол. У дитинстві, крім спортивної форми, завжди возив у рюкзаку книжки. А це наснилося, що роздаю їх хлопцям, а вони не беруть. Кажу: "М"ячі вам Суркіс дасть, беріть книжки!" Розгортаю одну, а там — таємні футбольні прийоми. Хапаю якогось хлопця за шкірку і силою заставляю подивитися у книгу. Вона перетворюється на екран. Ми чуємо шум стадіону. Футбол мені сниться часто.

Іван, 47 р., м. Київ".

Видно, Іване, переживаєте за стан справ в українському футболі. Але зверніть увагу на родину, друзів. Живіть активніше, більше довіряйте людям.

"Снилося, що падає сніг. Але якось місцями: тут є, а там нема, як ото з дощем буває. Йду подивитися, де закінчується сніг. Ступаю обережно, бо слизько. А смуга снігу віддаляється. Розумію, що моя затія марна. Підставляю під сніжинки руки й прокидаюся.

Неля, м. Житомир".

Можливо, надійде звістка й підтвердить нереальність ваших намірів, бо там, де слизько, не варто ходити.

Зараз ви читаєте новину «Землемір засвідчує початок чогось нового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути