вівторок, 19 липня 2011 10:00

Віталій Кличко називає дружину мамою

— В юності думав, що 40-річний чоловік — це практично пенсіонер. Тепер точно знаю, що в такому віці життя тільки починається, — каже боксер Віталій Кличко.

19 липня йому виповнюється 40 років. День народження не святкує, бо напередодні від раку помер його батько Володимир Родіонович.

Віталій Кличко народився у киргизькому селі Біловодське. Його мати працювала у школі вчителькою початкових класів. Батько був військовим,  тому родина постійно переїжджала. До Києва Клички переїхали 1985-го.

— Пам'ятаю своє дитинство з 3 років, — розповідає Віталій. — Раз ледь не загинув через маленького іграшкового ведмедя. Він смішно ходив, імітував, що п'є мед з бочки. На шиї в нього висів ключик, яким його заводили. Я той ключик вдихнув і проковтнув. Він потрапив у легені. Лікарі дивом урятували. В дитинстві почав займатися кікбоксингом. У секцію мене відвів батько. До 16 років шість разів ставав чемпіоном світу з кікбоксингу.

Боксом почав займатися в армії.

— Віталія в секцію боксу привів батько Володимир Родіонович, — розповідає його перший тренер 76-річний Михайло Мацих. — Наш клуб був у підпорядкуванні київського штабу Військово-повітряних сил. Кадровики допомагали нам з оформленням проїзних, відряджень. Майора Володимира Кличка ми добре знали. Якось він розповів, що його син Віталій займається кікбоксингом. Попросив, щоб звернули увагу, бо йому скоро призиватися. Ми не заперечували проти такого "блату". Віталій служив у спортроті. Його батькові сказав: "Якщо хочете, щоб син став чемпіоном, то ваше завдання — стежити за його правильним харчування, щоденною ранковою пробіжкою і контролювати, щоб о 23.00 він був у ліжку". На перший чемпіонат України у Львові Кличка ніхто не допускав. Натякали, треба дати трохи грошенят. Думаю, його просто боялися.

Боксер одружений з колишньою моделлю Наталією Єгоровою. Подружжя виховує трьох дітей — 11-річного Єгора-Даніеля, Єлизавету-Вікторію, 8 років, та 6-річного Максима.

— З Наталією познайомився на модному показі, — розповідає чоловік. — Ми почали зустрічатися, але про серйозні стосунки я не думав. Якось мені запропонували вигідний контракт у Німеччині, я покликав Наташу з собою. Їй не давали візу, тому ми пішли в РАЦС і розписалися. Вона досі мені докоряє: "А де весілля, гості, застілля і крики гірко?".

Діти навчаються одразу в кількох країнах. Вони відвідують "Київ Інтернешнл Скул". Коли надовго їду за кордон, беру їх із собою. Там вони відвідують філію цього навчального закладу. Вільно спілкуються російською, англійською та німецькою. Українську поки що вдосконалюємо.

— Віталій — хороший чоловік і батько, — говорить Наталія. — Телефонує щодня. Завжди каже: "Я тебе люблю". Розпитує про дітей, постійно повертається з подарунками. Раніше він не пускав мене на свої поєдинки. Якось йому сказала: "Не дозволиш приїхати, куплю квиток і прийду сама". Він зітхнув і погодився. Дітей на поєдинки не беремо. Колись Віталій повернувся додому із синцем під оком. Дітям сказали, що в тата проблеми на роботі. Віталій любить називати мене мама. Коли робить це, я кажу: "Ти щось поплутав. Я не твоя мама, я мама твоїх дітей".

На професійному ринзі Віталій Кличко провів 44 поєдинки, тільки двічі програвав.

2006-го розпочав політичну кар'єру — балотувався у мери столиці. 2010 року очолив власну партію "Удар".

— Хочу, щоб моїм іменем назвали вулицю у Києві, — говорить Віталій Кличко. — Але не за спортивні заслуги, а за досягнення у політиці.

Із сім'єю мешкає у столичному будинку на вул. Богдана Хмельницького біля оперного театру. Його брат Володимир, 35 років, живе у Лос-Анжелесі.

Братів Кличків називають найоплачуванішими спортсменами України. З одного боксерського вечора вони отримують близько 6,5 млн євро. Кажуть, на банківських рахунках мають 35 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко називає дружину мамою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути