Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2011 07:00

Удова добивається для чоловіка звання Героя України

Миколу Касьяна висували на звання Герой України чотири рази. Дружина 64-річна Андріана вчергове відправила документи з проханням присвоїти йому звання посмертно. Відповіді не отримала.

— Коли почали будувати центр мануальної терапії, приїжджав Ющенко, — згадує Андріана Миколаївна. — Тоді був головою Нацбанку. Говорив, дасть гроші на добудову, але не зробив цього. Перед виборами 2004 року приїжджав ще раз, просив, щоб Микола підтримав на агітації. Чоловік відмовився, назвав його брехуном. Кажуть, після цього Ющенко сказав, Касьян отримає Героя України через його труп.

Говорить, після смерті чоловіка зверталася за допомогу до його товаришів.

— Кум Йосип Кобзон дзвонив 25 вересня, казав, що всі документи послав в Адміністрацію президента. Але там пояснили, у зв'язку з тим, що Ющенко дав посмертно звання Героя України Степану Бандері, за Януковича тепер ним нікого не нагороджують.

Згадує, коли в гості приїжджав редактор газети "Бульвар" Дмитро Гордон, казав, щоб дали це звання, треба заплатити 1 млн грн.

— Не розумію, як директор заводу "Немірофф" отримав "Героя", а Касьян — ні, — продовжує Андріана Миколаївна. — Він же в день на ноги ставив по 300 людей.

За життя Миколу Касьяна нагородили орденами Ярослава Мудрого, князя Володимира, Нестора Літописця та Миколи Чудотворця. Отримав премію Української академії наук "За видатні досягнення в прогресі суспільства."

Зараз ви читаєте новину «Удова добивається для чоловіка звання Героя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути