пʼятниця, 01 квітня 2011 04:30

Кішка Люнтя має п'ять вух

Автор: фото з сайта www.tsn.ua
  Кішка Люнтя сидить на підвіконнику у квартирі свого нового господаря Володимира Обривкова у російському місті Воронеж. Тварину з п’ятьма вухами чоловік знайшов біля підвалу свого будинку
Кішка Люнтя сидить на підвіконнику у квартирі свого нового господаря Володимира Обривкова у російському місті Воронеж. Тварину з п’ятьма вухами чоловік знайшов біля підвалу свого будинку

42-річний Володимир Обривков із російського міста Воронеж підібрав на вулиці п'ятивуху кицьку.

— Друзі розповіли мені, що неподалік мого будинку бігає багатовуха кицька, — згадує. — Думав, вони жартують із мене напередодні Дня сміху. Але, повертаючись із роботи, побачив кішку біля підвалу мого дому. Замість двох вух із її голови стирчали п'ять.

Володимир — доцент факультету ветеринарної медицини Воронезького аграрного університету.

— Кішка мене зацікавила. Покликав її до себе, але вона сполохалася і втекла до підвалу. На ринку купив 100 грамів котячого корму. Зачувши запах їжі, тварина підійшла. Їла боязко, щулилася, коли гладив по голові та спині. Мабуть, її били попередні господарі. На вигляд їй не більше року. Лишаю та вошей не мала. На вулиці жила місяць-другий.

Понад 10 років науковець досліджує аномалії розвитку тварин.

— Я щомісяця в лабораторіях розглядаю народжених із відхиленнями. Часто трапляються курчата з чотирма лапами, поросята — сіамські близнюки, одноокі ягнята, двоголові телята.

П'ятивуху кішку побачив уперше. Хотів зробити рентгенівські знімки її вух і відпустити на вулицю. Але коли приніс у квартиру, вигнати потім рука не піднялася. Вирішив залишити тварину в себе.

Назвав Люнтею.

— Коли повертаюся додому, Люнтя чекає мене під дверима. Любить розсольник і кислі огірки. Не п'є молока, але залюбки лиже манну кашу. Ревнує мене до гостей. Особливо недолюблює жінок. Може покусати або подряпати. Випускати її на прогулянки боюся, щоби хтось не вкрав. Мрію познайомити Люнтю з чотиривухим котом Лунтиком, який живе у Владивостоці. Кошенята в них мають бути із чотирма-п'ятьма вушками.

Торік влітку чотиривухого Лунтика знайшли в одній із владивостоцьких автомайстерень. Причину аномалій в обох тварин поки що не встановили.

Зараз ви читаєте новину «Кішка Люнтя має п'ять вух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути