вівторок, 14 серпня 2018 05:06

Ігор Славинський мав вроджену ваду серця

9 серпня поховали актора і режисера столичного Театру на Подолі 66-річного Ігоря СЛАВИНСЬКОГО. Мав вро­джену ваду серця. 2005-го переніс операцію — йому поставили штучний клапан.

— Нещодавня робоча поїздка до Миколаєва стала для Ігоря фатальною. Організм не витримав навантаження і спеки, — каже театральний критик Олег Вергеліс, 51 рік.

Ігор Славинський закінчив акторський і режисерський факультети столичного університету театру, кіно й телебачення ім. Івана Карпенка-Карого. Працював у театрі російської драми ім. Лесі України та в Молодому театрі. 1983-го влаштувався актором у Театр на Подолі. За 25 років почав працювати і режисером. Чотири рази ставав лауреатом театральної премії "Київська пектораль". Отримав премію ім. Амвросія Бучми за кращу режисуру вистав "Мертві душі" і "Люксембурзький сад". В останні місяці працював над спектаклем "Жмурики ол інклюзів" за п'єсою драматурга 71-річного Анатолія Крима.

— Справа йшла до прем'єри. Славинський повинен був вже випробувати декорації на сцені, — говорить Анатолій Ісакович. — Він мав повно планів і оптимізму. У новому сезоні збирався інсценувати мій сатиричний роман про українську політичну еліту "Труба". Два тижні тому сиділи в театральному кафе й обговорювали майбутню виставу. Парадокс у тому, що звання народного артиста йому дали за місяць до відходу, хоч треба було зробити це давно. Та Ігор ніколи не скаржився, що чогось недоотримав — він завжди випромінював оптимізм.

Ігор Славинський зіграв майже 50 ролей у театрі та кіно. Серед найвідоміших його акторських робіт — роль у серіалі "Повернення Мухтара-2". У нього залишилися дружина Олена і син Єгор. Він грає на контрабасі в симфонічному оркестрі.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Славинський мав вроджену ваду серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути