Ексклюзиви
четвер, 14 жовтня 2021 05:26

В Ігоря Ожиївського не витримало серце

Заступник директора музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького" у Львові 63-річний Ігор ОЖИЇВСЬКИЙ помер 6 жовтня. Вночі в нього стався серцевий напад.

— Ігор був у відпустці. Прийшов на роботу поспілкуватися з колективом, бо вдома було нудно, — розповідає директор музею 46-річний Руслан Забілий. — Приємна, дружня, інтелектуальна людина, професіонал, управлінець з великим стажем. За це всі його цінували. Врівноважений і неконфліктний. Мудрий. Були знайомі 15 років. Спільно робили проєкти по темі національно-визвольного руху. У музеї разом пропрацювали три роки.

Ігор Ожиївський також керував відділом зовнішніх справ курії Львівської архиєпархії Української греко-католицької церкви. Був помічником митрополита Любомира Гузара.

— Бачилися за кілька днів до його смерті. Підвозив його додому, — каже товариш Богдан Панкевич, 64 роки. — Ігор шостий рік самотужки доглядав 95-річну лежачу матір — варив їсти, мив, прибирав. Був міцний і принциповий чоловік. Мав нелегкі життєві випробування, які з честю проходив. Але його серце не витримало.

В Ігоря Ожиївського, крім матері, залишилися дружина, син і донька.

Зараз ви читаєте новину «В Ігоря Ожиївського не витримало серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути