пʼятниця, 25 червня 2010 05:43

Три кліпи Майкла Джексона стали рекордними

Майкл Джексон голосом може копіювати будь-який музичний інструмент, казали про нього критики. Називали королем поп-музики. Він експериментував із різними темами і стилями. Музика Джексона охоплює денс, балади, техно, свінґ, фанк та важкий рок.

Альбом "Трилер" 1982 року досі вважають бестселером. Він ставав платиновим 29 разів. (Платиновим стає диск, котрого продали 1 млн екземплярів. — "ГПУ"").

Танцювальні елементи з відео на пісню "Трилер" копіювали в індійських фільмах. Кліп "Трилер" занесли до Книги рекордів Гіннеса як найуспішніший.

Найдорожчим за всю історію назвали кліп "Крик" вартістю $7 млн. 1995 року пісня отримала нагороди в 11 номінаціях МТВ. Наступного року — музичну премію "Греммі" за "Найкращий кліп".

1996-го в Каннах відбулася прем"єра мюзиклу "Привиди". Його створили Майкл Джексон та Стівен Кінґ. Відеоперегляд тривав понад 38 хв. Це відео стало найдовшим кліпом у світі.

Зараз ви читаєте новину «Три кліпи Майкла Джексона стали рекордними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути