Ексклюзиви
середа, 02 липня 2008 15:57

Син Таїсії Повалій хоче брата

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Денис Повалій зупиняє таксі на вулиці Богдана Хмельницького у Києві
Денис Повалій зупиняє таксі на вулиці Богдана Хмельницького у Києві

Син співачки Таїсії Повалій Денис, 25 років, записує сольний альбом. Хлопець сам пише й аранжує пісні в різних стилях. Виконує їх українською, російською й англійською мовами.

— Я не хотів бути співаком, — розповідає Денис. — Учився в ліцеї східних мов. У дев"ятому класі на уроці китайської вчителька помітила, що маю голос. Сказала вивчити пісню для китайської делегації, яка мала приїхати в ліцей. Тепер сам пишу та міксую різні стилі — від р"н"б до джазу.

Каже, що гроші на запис пісень дає мати.

— Я п"ять місяців працював у туристичній агенції "Ідріска-тур". Її власник — друг моєї мами. Звільнився, бо на запис альбому не вистачало часу, — говорить Денис.

Сидимо в кондитерському кафе "Реприза" в центрі Києва. Це неподалік 3-кімнатної квартири, яку Денисові подарувала Таїсія Повалій. Він живе там із дівчиною Юлією Павлишин, 23 роки.

— Знайомі ще зі школи, — пригладжує рудого чуба й поправляє окуляри. — Думаю одружуватися, але дату ще не визначили. На день Валентина подарував їй каблучку з діамантом. Юліна мама працює в банку. Батьки розлучилися, коли вона була маленькою. Юля вчиться в Інституті художнього моделювання та дизайну. Працює в Таї, — Денис часто називає матір по імені. — У фотошопі робить корекції маминих фото для журналів чи плакатів. Юля з мамою здружилися, ходять разом по магазинах.

Із 46-річним продюсером Ігорем Ліхутою Таїсія Повалій мешкає на Петропавлівській Борщагівці в триповерховому приватному будинку. Із ними живе мама Таїсії — Ніна Данилівна Гирявець, 66 років.

— Будинок невеликий, — продовжує Денис. — Бабуся вирощує біля нього полуницю, цибулю, часник, моркву. Є басейн, більярд, сауна. На всю родину лише дві машини. У мами БМВ сьомої моделі, а у Ігоря — п"ятої. До того мали "ауді", "лінкольн", "мерседес", "лексус". А я їжджу на "Форді-Фюжн".

Басков інколи приїжджає в гості

Із батьком Дениса — музикантом Володимиром Повалієм — Таїсія прожила 10 років. Денис розповідає, що жили в 2-кімнатній квартирі з батьковими батьками.

— Дідусь Іван лягав спати о восьмій вечора, навіть на Новий рік, — згадує. — Тому свята в нас були тихі. Головною в сім"ї була бабуся Ангеліна, батько й дідусь слухалися її. Мама зі свекрухою не конфліктувала. Могла поплакати тихенько.

Чому батьки розлучилися?

— При мені вони ніколи не сварилися. Мама просто сказала: "Мы с папой разводимся". Я був шокований. Згодом тато просив її повернутися, але вона не захотіла. Ігор побачив маму по телевізору, — чухає неголену бороду. — Запропонував продюсувати, мама відмовилася. Але Ігор був настирливий. Із ним мама почала перемагати на конкурсах, потім закохалася. 1993-го за перемогу на фестивалі "Марія" їй заплатили тисячу доларів. На них мама купила телевізор, відеомагнітофон. Вони були для мене, як космічний корабель, навіть пахли по-особливому.

У батька є інша сім"я?

— Є подруга, інших дітей нема. А мені було б цікаво мати братика, — сміється. — Батько працює клавішником у президентському оркестрі. Раніше був художнім керівником музичного колективу співака Іво Бобула.

Зізнається, що спочатку від Ліхути був не в захваті.

— Але він купував мені жвачки, возив на машині, грав зі мною у футбол. Бабусі теж спочатку не подобалося, що Тая буде в Ліхути вже третьою дружиною. Ігор почав з"їдати велику миску бабусиного борщу. Вилизував тарілку й казав: "Суп просто божественний".

Донька Ліхути від першого шлюбу — Катерина — вийшла заміж і живе в Америці. Син Микита, від другого шлюбу, в Києві знімає квартиру.

— Мама ревнує, коли до Ігоря дзвонять колишні дружини й радяться про дітей. У дев"ятому класі я прогуляв уроки — пішов на Бессарабку купувати футбольного м"яча. Мама перелякалася, викликала міліцію, мене оголосили в розшук. Приходжу додому — купа міліціонерів, мама плаче. Тая спокійна людина, але коли виходить із себе, дістається навіть бабусі. На гречку в кут мене не ставила, а кулаком по голові могла дати.

У школі як учився?

— На п"ятірки, а у восьмому класі остогидло. Отримав кілька двійок, маму викликали до школи. Її прихід перетворився на автограф-сесію. Я вчився в ліцеї разом із донькою Наталії Вітренко — Мариною. Вона була відмінницею, але сором"язлива. На відміну від матері, розмовляла тихо…

В офіціанта Денис питає, чи роблять у їхньому закладі фреші.

— Чекайте секунду, — заглядає в гаманець, — на фреш не вистачає, доведеться долари міняти. Дайте просто апельсинового соку.

Розповідає, що хоче зробити сімейний бізнес:

— Відкриємо салон краси. Тая й Ігор дадуть гроші, а ми з Юлею будемо його розвивати.

Ваша мама робила пластичні операції?

— Були підтяжки на обличчі, а про інше не чув, — ховає погляд. — Мама дотримується кремльовських дієт імені Миколи Баскова. День їсть рибу, день — овочі. Басков інколи приїжджає в гості. Як почне розповідати: "Сидим мы с Монсеррат Кабалье, а тут Алла Борисовна кричит мне вдогонку...", — копіює голос Баскова. — Ліхута маму до Баскова не ревнує. Знає, що це все піар.

1983, 28 червня — Денис Повалій народився в Києві
1993 — батьки розлучилися
2000 — закінчив гімназію східних мов; вступив до Інституту міжнародних відносин
2001 — живе окремо від батьків
2002 — співав на сольному концерті Таїсії Повалій у Палаці "Україна"
з 2003 — зустрічається з киянкою Юлею Павлишин

Зараз ви читаєте новину «Син Таїсії Повалій хоче брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути