пʼятниця, 22 грудня 2017 05:11

"Син хоче одружитися зі своєю вчителькою"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Син добре вчився у школі. Вступив до університету, але покинув, — починає лист 53-річна Наталія Вікторівна із міста Ніжин Чернігівської області. — Тепер більше часу проводить удома. Майже ні з ким не спілкується, друзів і дівчини не має. Може, йому варто спробувати вивчати іншу спеціальність. Рветься у Польщу на заробітки. Не впевнена, що це піде йому на користь".

Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник. Сканує долонею паспортне фото хлопця. Він кароокий, коротко стрижений, у синій сорочці.

— Син довчатися не піде. Візьме приклад з однокласників, які подалися на заробітки за кордон. Ваші умовляння залишитися вдома будуть марні. Не гайте часу і не псуйте собі нерви. Зробить так, як вирішив. Під час однієї з поїздок до Польщі зустріне дівчину, яка стане вам невісткою. Шлюб візьмуть до кінця 2019-го.

"Не знаю, з ким маю доживати віку, — пише львів'янка Віра Василівна, 70 років. — Чи проситися до сестри Тані, чи йти жити до синів? Думала, доки годна ходити, знайду собі якогось діда й будемо разом доживати віку. Але нікого не зустріла. Донька привела додому альфонса. Нічого робити не хоче, тільки їсть і спить. Він має хату неподалік Львова, але йти туди не планує. Весь час у нас товчеться. Онук закінчив 11 класів, але вчитися не пішов, бо грошей нема. Хоча на пиво й горілку завжди вистачає".

Ревнуєте доньку до співмешканця. Потерпіть. Їхні стосунки не затягнуться. Потенційний зять піде з хати, щойно донька відмовиться фінансувати його забаганки. Вже давно влаштувався б на роботу, але не хоче. Звик сидіти на чужій шиї. Онук здасть на права. Заочно закінчить училище. Зароблятиме ремонтом авто. Потім влаштується водієм. Переїжджати до сестри не раджу. Навряд чи витримаєте одна одну. Характери в обох запальні.

"Син хоче одружитися зі своєю вчителькою, — розповідає у листі Людмила Олексіївна з Івано-­Франківська. — У них різниця — 20 років. Для мене їхні стосунки стали шоком. Валєра зустрічався з дівчиною, яка на два роки молодша. Працює в нашій поліклініці медсестрою. Планував їй освідчитися. Я познайомилася з її батьками. Раділа, що невістка буде із благополучної сім'ї. А влітку Валєра з Настею порвав. Підозрював, що вона крутить роман з іншим. Скільки йому не дзвонила, трубку не брав. Одного дня зібрав речі й сказав, що зустрів свою долю. Лариса в нього викладала хімію в школі. З чоловіком розлучилася два роки тому. Має сина, який на рік за Валєру старший".

Вкладає у конверт фото сина та його цивільної дружини. Валерій рудоволосий, у коричневому піджаку. Обіймає Ларису. Жінка худа й висока, має родимку над губою.

— Хочете того чи ні, син залишиться із Ларисою. Не треба соромитися віку невістки. На шлюб зважаться влітку. До того часу Валерій залагодить конфлікт із сином дружини. Важко зживатимуться під одним дахом, але змиряться.

"Мати померла півроку тому, — пише хмельниччанка Катерина, 49 років. — Після похорону до мене підійшла її троюрідна сестра. Каже, що мама позичила у неї чотири тисячі гривень. Вимагає, аби борг повернула їй я. Але я тітці не вірю. Бо мама була не з тих людей, що позичають. Вона ніколи не брала кредитів і нічого не купляла на виплату".

Біоенергетик дістає з конверта фото покійної. Вона сива, синьоока, у бузковій блузі.

— Покійна нікому грошей не винна. Попередьте тітку, що віддавати нічого не будете. Борг вона придумала, аби заробити на чужій біді. Спробує вибити гроші за допомогою сина. Скаржитиметься на вашу поведінку родичам і сусідам. Не переймайтеся, хто і що про вас думає. Ви чесні перед Богом і людьми.

"З Олексієм познайомилися на корпоративі, — пише 34-річна Юлія з Київщини. — Загравав до моєї подруги. Але коли побачив, що вона з кавалером, переключився на мене. Все було добре, доки не пізнала його ближче. Цікавиться чорною магією, викликає духів померлих. Хочу кинути його, але боюся, що накладе на мене закляття. Просила, щоб із магією зав'язав, але даремно. Ходять до нього жінки, які люблять псувати іншим життя. Заклинають, гадають, мотають ляльки вуду. У жовтні на порозі своєї квартири я знай­шла ляльку, яку використовують у чаклунстві".

З Олексієм стосунки розірвете до лютого. Хвилюватися через його помсту не варто. Він сам не зацікавлений, аби ці стосунки тривали довше. Чоловіка, з яким розпочнете новий роман, зустрінете під час новорічних свят. Приглядайтеся й не цурайтеся знайомств. Сміливіше виявляйте свою симпатію.

Зараз ви читаєте новину «"Син хоче одружитися зі своєю вчителькою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути