четвер, 22 грудня 2011 00:15

Шапки почали купувати, коли випав сніг

Автор: фото: Павло ПАЛАМАРЧУК
  Манекени з шапками стоять на прилавку на Краківському базарі у Львові. Їх продають за 70-100 гривень
Манекени з шапками стоять на прилавку на Краківському базарі у Львові. Їх продають за 70-100 гривень

— Пані, купіть шапку! Дивіться, який вибір у мене великий є. Точно якась для вас буде. І дешево віддам. Знижку шикарну зроблю, — на Краківському базарі у Львові продавщиця 33-річна Аліна Муха припрошує жінку, яка проходить повз. Та зупиняється, оглядає шапки. Крутить кілька в руках і йде.

Аліна продає жіночі шапки та берети. 18 грудня розклала товар на дерев'яних столах. На одному з них виставлені в кілька поверхів манекени з шапками.

— Ніц торгівля не йде. Господар стільки тих шапок навіз. Усі переважно молодіжні. Більшість у світлих тонах. А я вдень тільки три-чотири продати можу. Снігу нема, морозу теж. От люди і не купують нічого. Було б холодно, то ніхто б грошей не рахував. Здоров'я дорожче. Я тут зі скуки вже навіть манекени почала розмальовувати. Беру маркер і малюю їм губи, очі, вії.

На Краківському базарі торгує чотири роки. Раніше продавала спортивні штани та костюми. Тепер за шапку вторговує від 70 до 100 грн.

— Заробіток у мене невеликий. Маю 800 гривень у місяць. Плюс 5 гривень із кожної проданої шапки господар дає. Сьогодні тільки шапку та берет узяли. Але в мене ше півбіди. От знайомий продавець Микола торгує санками з кермом. Торік люди з руками в нього їх виривали. Бо то ж сніг був. Дітям на Миколая брали. А тепер снігу нема. Санки нікому не треба.

20 грудня у Львові випав сніг. На Краківському зранку жваво йде торгівля. Багато людей купують головні убори.

— Нарешті сталося, — радіє Аліна Муха. — От воно — справжнє щастя для продавця. Хоч якусь копійчину до Різдва зароблю. Тепер і в мене свята будуть, як у людей. Уже дев'ять шапок узяли та сім беретів. Хоч би до Нового року сніг пролежав і холод був. То на свята нароблю олів'є, накупую оселедців і буду цілі дні обжиратися.

Зараз ви читаєте новину «Шапки почали купувати, коли випав сніг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути