пʼятниця, 07 серпня 2009 08:22

Сергій Притула крав вино з палацу Генріха VIII

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  За квартиру у Києві телеведучий Сергій Притула розрахувався ще до кризи
За квартиру у Києві телеведучий Сергій Притула розрахувався ще до кризи

"На кілька днів збираюся з дружиною і сином на Полтавщину", — у ресторані "Букініст" біля столичної Поштової площі телеведучий 28-річний Сергій Притула через соломинку п"є коктейль. — Покажемо малечу прабабусі й прадіду, а потім — на Балкани. Куди точно, ще не вибрали. Хочеться, щоб усе було комфортно й по вищому сервісу".

Сергій третій рік одружений із тернополянкою Юлією. Виховують сина Дмитра. Квартиру в новобудові Сергій взяв у кредит.

— Дякувати Богові, із банком до початку кризи розрахувався, — хреститься. — Можу спати спокійно.

Скільки за квартиру віддали?

— Та, на шо воно вам, — відмахується. — Краще коктейлем пригостіться. Мені тут завжди "на шарік" наливають.

Просить в офіціанта меню.

— Нас не ті проблеми хвилюють, — веде далі. — От коли ця держава через 10 років докотиться до ручки, її почнуть хвилювати проблеми, якими живе сучасна Англія, Франція чи Швейцарія. Здавалося б, чого не вистачає зажратим буржуям? А їм за державу обідно. Ми ржемо з британців, які у казці поміняли трьох поросят на інших тварин, бо свині ображають мусульман. Але ж не хочеться, щоб подібне трапилося у нас. Міняти сало на шаурму я не хочу.

Їсте сало?

— А я що, не українець? — здивовано піднімає ліву брову. — Хоча сало фігурі шкодить, ходжу в спортзал. Маю свого тренера Толика. Раніше мав мало часу, жер на ніч. Набрав кілограмів 5, з"явилося подвійне підборіддя. Побачив останню свою фотосесію, і вирішив, що треба повертатися у спортзал.

Другу дитину не плануєте?

— Хотілося б. У мене є брат, старший на чотири роки. Нормально нам у двох було рости. Не скажу, що здували один з одного пилинки. Брат натягував мені на руки боксерські рукавички і лупашив. Я захищався, відмахувався. Брат і досі про мене піклується. Він адвокат. Коли раптом щось, буде кому прикрити мою дупу.

Через жінок із братом не билися?

— Він змалечку намагався мене сватати. Коли мені було 4 роки, підговорив сусідську дівчинку Галю мене поцілувати. Вона поцілувала й одразу отримала в голову консервною банкою, якою я грався в піску. Не люблю, коли ініціатива йде від дівчини. У сьомому класі мені подобалася Улянка, відмінниця з паралельного класу. Підговорив двох товаришів перевдягнутися у бандитів і напасти на неї. А я мав проходити повз і її виручити. Але фокус не вдався. Ці гондураси все розказали її подрузі, а вона — Улянці. Мій план висміяли. І я зрозумів: ділитися почуттями до жінок не варто взагалі.

Коли вчився, із квартир мене двічі гнали

Як познайомилися з дружиною?

— Запропонував їй роботу. Шукав у Тернополі людей для однієї акції, і мені порадили її. Зателефонував досить пізно, сказав: приїдеш в офіс за 20 хвилин — отримаєш роботу. Вона приїхала за 12. Юлія на два роки молодша за мене. Родом із Теребовлі, звідки власне й я. Перше, що попросив її — помити мені голову в умивальнику на радіо "Тернопіль". І вона помила. Якось прийшов до неї додому о другій ночі й закидав її ліжко польовими квітами — з корінням, землею й комахами. Юність у мене була бурхлива. Батьки боялися, що зв"яжуся з неправильними хлопцями чи хтивими жінками. Коли вчився, із квартир мене двічі гнали. З останньої хати вилетів за п"янку. Запросив друзів. Як напилися, почали кидати стакани із серванта на дорогу і слухали, як ті роблять "шпок". Поламали карниз, стілець, двері шафи. Брат забрав мене до себе.

Притула рік жив у Лондоні. Працював офіціантом у ресторані палацу Генріха VIII.

— Офіціантом попроще служив. Зі мною працювали шестеро хлопців із Тернополя і двоє з Харкова. А були ще елітні офіціанти, які обслуговували бенкети. Серед них працював чоловік абсолютно європейського типу: крашений, сережка у вусі, очочки. Але коли він чув, як ми розмовляємо українською, його якось пересмикувало. Менеджер розповів, що це Нік зі Словенії. А ми в цьому ресторані постійно крали іспанське вино. Якось наклюкалися, а Нік іде повз. Я його кличу: "Коля!" Він обернувся. Виявилося, що ніякий він у дупу не Нік зі Словенії, а Коля з Миколаєва. Почав чесати, що йому менше платитимуть, коли признається, що українець. Я не дав йому договорити, кілька разів заїхав по морді. Бо не гарно соромитися того, хто ти і звідки.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Притула крав вино з палацу Генріха VIII». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути