Ексклюзиви
вівторок, 07 квітня 2009 16:25

Роксолана Богуцька закликає жінок зняти штани

Львівський тиждень моди цієї весни проходив утретє. Розпочався 3 квітня нетрадиційно: на подіум у виставковому центрі "Лемберґ" вийшли українські письменниці. Демонстрували колекцію "Коронація слова" Юлії Лехів.

Письменниця Ірен Роздобудько пропонувала вивести колег на подіум іще кілька років тому. Але вітчизняні дизайнери відмовлялися.

— Нас називали товстими і старими, казали, що "від стегна" не ходимо, — обурюється Ірен, 46 років. — І лише Лехів повірила в нас.

Письменниці стрибали подіумом під веселу музику гурту "Скрябін". Модельною ходою вирізнялася лише Лариса Денисенко.

— У мене досвід моделі 20-річної давності, — каже. — З 14 літ три роки працювала моделлю в Москві у Слави Зайцева. Важила тоді 42 кілограми.

На літераторках капелюшки та яскраві балахони.

— Це костюми-трансформери, — хвалить колекцію письменниця Галина Вдовиченко. — Якщо в цю кофту залізти з іншого боку, — показує на собі, — буде чудове плаття. Є також сукня, яка стягується і перетворюється на шорти. Це оптимістичне вбрання. Вас вигнали з роботи — спробуйте себе в чомусь іншому.

У суботу колекцію весільних суконь показав французький модельєр Крістоф ле Бо. У Львові він хоче відкрити бутик, шукає партнера. З мусліну, шифону, шовку і сатину він створив різнобарвні плаття — кавові, золотисті, жовті, червоні. Жодного сніжно-білого.

— У Франції жінки виходять заміж не обов"язково в білому, — коментує дизайнер. — І фату не завжди слід чіпляти на голову: носіть її у руках просто як шмат тканини. Або обмотуйте навколо шиї.

На подіумі модель з оголеними плечима демонструє сукню з одним мереживним рукавом. Мереживо сягає шиї. Наступна — із запнутими одна на одну полами, пояском. Кавова, оздоблена золотистою стрічкою.

— Ну якщо це весільна сукня, то я — японський льотчик, — вигукує чоловік у залі.

Львівська дизайнерка Роксолана Богуцька, 39 років, має у місті власну майстерню та два магазини. Бутик у столиці закрила через кризу. На Львівському тижні моди вона вперше.

— У Львові все на високому рівні, — ділиться враженнями. — У Києві на перших показах навіть задні крісла прибирали, щоб у камери не було видно порожніх рядів. Я закликаю жінок зняти з себе штани. Хоча і сама полюбляю їх носити.

Дизайн тканин для свого вбрання модельєрка розробила сама. Привезла їх із Мілана. Це переходи фіолетового, рожевого, жовтого, сірого і синього кольорів. Подекуди — квіти українського народного орнаменту. Елегантні штани на сідницях оздоблено вишивкою. Блузи вишито на спині. Колекція — переважно в темно-синіх та сіруватих барвах, тканини — атласні, блискучі.

Богуцька перша з-поміж українських дизайнерів почала працювати з хутром.

У першому ряду сидять співачка Руслана, 36 років, та її мати Ніна Лижичко. Артистка приїхала до Львова на Тиждень моди.

— Я не змогла пропустити таку подію у рідному місті, — каже Руслана. — Мені сподобалися покази Крістофа ле Бо і Роксолани Богуцької. У Роксолани колекція виконана лише з натуральних тканин. Її хіт сезону — хутряні безрукавки поверх атласних класичних блуз. Ми з Роксою добрі друзі, у мене багато речей від неї, особливо костюмів. Але тут нічого не придбала.

Зараз ви читаєте новину «Роксолана Богуцька закликає жінок зняти штани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути