Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 05:50

Петро Сливка з дружиною розбилися в аварії

Звукорежисер із Полтави 59-річний Петро ­Сливка та його дружина Олена Байрак, 60 років, загинули в ДТП. Їхня автівка виїхала на зустрічну смугу й зіткнулася з вантажівкою.

Олена Байрак була доктором біологічних наук. Очолювала кафедру заповідної справи Полтавського педагогічного університету. Петро Сливка працював на місцевому радіо й телеканалі "Лтава".

— Петро Петрович усе робив по максимуму, — розповідає колега Володимир Голубничий, 49 років. — Під час запису наперед бачив кінцевий результат і шукав до нього шляхи. Міг будь-якого виконавця налаштувати так, щоб той почувався комфортно: розговорити, розчулити чи розслабити. За п'ять хвилин умів налаштувати пульт так, щоб було чути кожний інструмент. Ніколи не підвищував голосу, не нервував. Був справжнім інтелігентом та інтелектуалом. Кілька років тому переніс операцію на серці. Після того захопився подорожами і фотографією.

Петро Сливка записував співаків Віктора Шпортька, Олександра Василенка, Павла Дуку. Був персональним звукорежисером нині покійної співачки Раїси Кириченко.

— Петя і сам співав — м'яко, душевно, проникливо, — каже колега Олександр Усачов. — Перед Новим роком ­робили кліп на пісню в його виконанні. На початку відео він сказав: "Все, запис завершено", а в кінці — задув свічки.

Зараз ви читаєте новину «Петро Сливка з дружиною розбилися в аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути