Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 00:30

Засновник фінансової піраміди "МММ" помер від серцевого нападу

Автор: WWW.YTIMG.COM
  За шахрайство москвич Сергій Мавроді відсидів у тюрмі чотири з половиною роки. Вийшов на волю ­2007-го. За чотири роки запустив проект ”МММ-2011”. 2014-го СБУ оголосила, що проект фінансував терористів на Донбасі
За шахрайство москвич Сергій Мавроді відсидів у тюрмі чотири з половиною роки. Вийшов на волю ­2007-го. За чотири роки запустив проект ”МММ-2011”. 2014-го СБУ оголосила, що проект фінансував терористів на Донбасі

26 березня в московській лікарні №67 помер засновник фінансової піраміди "МММ" 62-річний Сергій Мавроді. Близько першої години ночі його забрали "швидка" з автобусної зупинки.

— На остановке Сергею стало плохо: чувствовал слабость и боли в области серд­ца, — розповідають знайомі Мавроді. — Случайный прохожий вызвал "скорую". Врачи диагностировали сердечный приступ.

Сергій Мавроді народився в Москві. Його батько був монтером, матір — економістом. Закінчив Інститут електроніки й математики. Любив грати в шахи й покер, мав феноменальну пам'ять.

На початку 1990-х заснував найбільшу у світі фінансову піраміду "МММ". Її жертвами стали від 10 до 15 млн вкладників. За шахрайство Мавроді чотири з половиною року провів у в'язниці. Написав там роман "Син Люцифера".

— В 1994 году, когда в "МММ" была почти треть бюджета страны, я ничего не приобретал, — розповідав Мавроді. — Мне было это неинтересно. Я жил в той же трехкомнатной квартире, что и раньше. Люди, которые пришли меня задерживать, были в шоке. Я ходил в спортивном костюме. А в квартире, кроме кошки, попугая и рыбок, было только очень много книг.

Вийшов на волю 2007-го. За чотири роки запустив проект "МММ-2011". Вкладникам обіцяв прибуток 20–30% на рік. 2014-го Служба безпеки України оголосила, що піраміда "МММ" фінансувала терористів на Донбасі.

Останні роки Мавроді писав вірші, п'єси та кіносценарії. 2015-го на каналі "Ютюб" вийшов серіал "Зомбі" за його сценарієм. За півроку його переглянули 105 млн людей.

Сергій Мавроді 12 років був одружений із моделлю Оленою Павлюченко із Запоріжжя. Їй зараз 48. Розійшлися 2005-го. Дітей не мали.

Зараз ви читаєте новину «Засновник фінансової піраміди "МММ" помер від серцевого нападу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути