вівторок, 30 грудня 2008 16:01

На столі має бути риба й м"ясо

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Новий рік за східним календарем збігається із першим новим місяцем, який зійде в сузір"ї Водолія в останні дні січня — на початку лютого. У 2009-му — 26 січня. Тому задобрювати господаря року — Бика — зарано та й не поштиво щодо Миші, яка ще майже місяць володітиме нашими долями.

У Новорічну ніч треба уважно зазирати в небо і жити відповідно до ритмів космосу. Тобто зрозуміти, які планети найпотужніше впливають на земні події, а які спричиняють різні неприємності.

Опівночі 1 січня 2009-го володарем є Марс, а господарем дня — Меркурій. Вони потужні на тлі господаря ночі Місяця та найвищої над горизонтом планети Сатурн. А тому найкраще одягнутися в шати і споживати страви, які властиві найсильнішим планетам.

Вбрання має бути коричневого, темно-зеленого, жовтого та бордового кольорів. Відмовтеся від розкішних костюмів, коштовного каміння та яскравих аксесуарів. Але подбайте про елементи хутра, вплетіть у волосся смужки коричневої шкіри, червоні пір"їни.

Кімнату, в якій святкуватимете, варто прикрасити матово-білими, блакитними, помаранчевими, червоними та жовтими гірляндами, кулями, іграшками. У цій же кольоровій гамі підберіть свічки та серветки на столі. Підсвічники бажано поставити сріблясті. І обов"язково — натуральну ялинку.

Стіл накрийте м"ясними та рибними стравами. Засмажте шмат м"яса на вогні, приготуйте дичину по-старосвітськи. Для гарніру підсмажте на грилі овочі та рис. Накришіть повну тарілку сирів. Від ковбаси краще відмовитися. Простенькі салати заправте молочними або ж часниковими соусами. Краще обійтися без бобових складників. Овочі не змішуйте — викладіть на таці букети з порізаного болгарського перцю, помідорів, моркви, огірків, капусти та зелені.

Замість цитрусових та екзотичних фруктів вживайте яблука, груші та виноград. Здобу, торти і кремові десерти на столі замініть сухофруктами, родзинками, курагою, чорносливом та горіхами.

Пийте соки, кваси, морси, компоти. Чаркуйте горілку чи мартіні, біле вино. Лікери та коньяк прибережіть до наступних застіль.

Святкуйте з елементами театралізації та балагану. Хай ваші гості одягнуть маски. Влаштуйте для них вікторину, бавтеся в конкурси з подарунками та сюрпризами.

Зараз ви читаєте новину «На столі має бути риба й м"ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути