вівторок, 16 серпня 2011 07:15

На Шипіт автостопом їхали 20 машинами
7

Росіянка Аліса Ананьєва приїхала на фестиваль ”Шипіт” із Красноярська. На фестиваль добиралася автостопом. Ночувати зупинялася у знайомих
Фото: фото: Павло ПАЛАМАРЧУК

Протягом літа на галявині у селі Пилипець Міжгірського району Закарпатської області відбувається фестиваль "Шипіт". Назву він отримав від водоспаду, що неподалік.

Цю галявину 1992-го знайшли кілька хіпі з України. Вирішили зробити її територією миру та любові. Щороку приїжджали на літо і запрошували в гості однодумців зі всього колишнього СРСР. Із часом сюди почали навідуватися і представники  інших субкультур, неформали зі Швейцарії, Німеччини, Австрії, Америки.

— Уже півтора року не була вдома, все по фестивалях і друзях тусуюся, — розказує 21-річна Аліса Ананьєва із російського Красноярська. — На російському фестивалі "Пустые холмы" познайомилася з парою зі Львова. Вони розповіли про "Шипіт".

Діставалася сюди автостопом.

— По дорозі змінили зо 20 машин. У Росії автостоп поганий. Українські водії привітніші. Мені такий фестиваль підходить по духу. Тут ніхто нікого не змушує до праці. Немає ніякої концертної програми, але завжди знайдуться люди, які грають на чомусь. Найбільше подобається, що тут не крадуть. Я на цілий день ішла гуляти, залишала гроші й ноутбук у наметі. Навіть не закривала його. Повернулася, а все на місці лежить. У нас в Сибірі не так тепло, то зависатиму тут цілий серпень.

— А ми з дружиною чотири роки тому тут познайомилися, — розповідає Олег Волик, 28 років, із Дніпропетровська. — Оленка приїхала зі своєю компанією з Тернополя. А я зі своїми металістами був. Депресував тоді страшно. Розійшовся з дівчиною, з якою два роки зустрічався. Та на Івана Купала спустився до великого вогнища, яке тут палять. Хлопці й дівчата перестрибували через нього, і мені теж захотілося. Але пари не мав. Мені дуже Оленка сподобалася, хоч бачив її звіддаля. Наважився, підійшов і запропонував перестрибнути. Вона й не вагалася. Після того як стрибнули, не міг її руки відпустити. Розговорилися і пішли разом папороть шукати. Лазили по лісі, розмовляли багато. Виявилося, вона теж метал любить. На ранок точно знав, що ніколи її не відпущу. За два тижні, коли роз'їхалися, приїхав до неї в гості. Умовив Оленку до мене переїхати. А за рік одружилися. Весілля справляли на "Шипоті". Закупили 70 літрів місцевого вина, продуктів різних. Усім "Шипотом" два дні гуляли. Тепер сюди приїжджаємо із сином Владиславом. Малому тут теж подобається. Цілий день голяка на природі бігає.

Зараз ви читаєте новину «На Шипіт автостопом їхали 20 машинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути