вівторок, 20 березня 2018 06:06

"На наш табір напали восьмеро. Отримав два поранення — в живіт і голову"

Автор: фото надане Євнгеном ВЕГА
  Євген Вега живе в Ізмаїлі на Одещині. Переїхав сюди 2014 року після того, як його будинок у Слов’янську Донецької області обстріляли
Євген Вега живе в Ізмаїлі на Одещині. Переїхав сюди 2014 року після того, як його будинок у Слов’янську Донецької області обстріляли

— Подав на розлучення, коли вкотре застукав дружину з іншим. В обмін на дітей попросила все майно. Залишив їй трикімнатну квартиру, а ми із синами переїхали в орендоване житло, — каже вчитель фізики й математики 64-річний Євген Вега зі Слов'янська на Донеччині. Сам виховав двох синів. Віктору зараз 37 років, Михайлові — 36.

Євген і Тетяна Веги прожили у шлюбі чотири роки.

— Познайомилися в сімферопольському аеропорту, закохалися з першого погляду, — розповідає Євген. — Запропонував одружитися, хоч на той час вона була вагітна. Оселилися в селі Скалисте поблизу Бахчисараю у Криму. За кілька місяців Таня народила сина Віктора, а за півтора року — Михайла. Хоч Віктор не мій, ставлюсь як до рідного. Сімейне щастя тривало недовго, бо дружина почала зраджувати. Сам подав документи на розлучення. В обмін на квартиру Таня підписала офіційну відмову від дітей.

Чоловік працював учителем у школі, вів дитячу кіностудію і фотогурток. За кілька років після розлучення отримав двокімнатну квартиру.

— Якось повів своїх учнів у похід партизанськими стежками, — продовжує. — На ночівлю зупинилися біля гори Демерджі поблизу Алушти. О другій ночі на наш табір напали восьмеро злочинців із вогнепальною зброєю. Захищаючи дітей, отримав два поранення — в живіт і голову. Паралізувало обидві кінцівки.

Півроку Євген провів у лікарні. Віктора й ­Михайла забрали до себе дід із бабою. Жили у Слов'янську на Донеччині.

— Після виписки обміняв свою квартиру на житло поряд із батьками, — говорить Євген. — Два роки пересувався на інвалідному візку, та за синами добре доглядав. До нас додому часто приїздили з перевірками представники Комітету радянських жінок. Дивилися, в яких умовах живуть діти, чим годую їх. Дивувалися, що чоловік може так добре вести домашнє господарство. Одного разу навіть просили записати рецепт мого домашнього шоколаду.

Колишня дружина про дітей згадувала лише раз. Якось на машині викрала обох синів зі школи й відвезла в Узбекистан до свого нового чоловіка. Місця собі не знаходив, а правоохоронці лише руками розводили. Врешті купив квитки в Узбекистан і таки вмовив їх летіти зі мною.

Як діти побачили мене, одразу кинулися на шию. Жалілися, що материн чоловік принижував і бив їх. Служба у справах дітей хотіла позбавити Таню материнських прав. Та я не дозволив. Діти й так розуміють, що справжньої мами в них немає.

Євген живе в Ізмаїлі на Одещині.

– 2014-го наш будинок у Слов'янську обстріляли. Михайло отримав осколкове поранення, його контузило. Наступного дня виїхали. Віктор із нами поїхати не зміг. Обіцяв зробити це за кілька днів. З того часу зв'язок із ним обірвався. Я звертався в усі установи — ніхто не зміг допомогти. Зараз Віктора вважають зниклим безвісти.

10 місяців прожив Євген Вега у шлюбі з росіянкою Світланою.

— В газету дав оголошення про пошуки дружини, — розповідає Євген. — Отримав майже 400 листів. Відповів лише одній. Світлана через деякий час приїхала до мене. Так і залишилася. За кілька місяців ходила вагітною. Народжувати поїхала в Іркутськ. Теща подзвонила: "Света не вернется. Твоих детей она не хочет воспитывать". Славкові вже 30 років. Підтримую з ним зв'язок.

Зараз ви читаєте новину «"На наш табір напали восьмеро. Отримав два поранення — в живіт і голову"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути