Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2018 05:46

Чоловік викрав доньку і вивіз її в ДНР

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

— Из-за постоянных переживаний не могу спать и есть. Похудела на 25 килограммов, — каже телефоном 37-річна Ольга Білостоцька з Донецька. Останні два роки живе у Києві. 2017-го її чоловік Максим Яришев викрав їхню доньку Олену, 8 років, і вивіз на територію так званої ДНР.

Максим Яришев — ресторатор. Ольга Білостоцька займалася його бухгалтерією. Шлюб із нею став для чоловіка другим. Від першої дружини має сина 20-річного Сергія. Хлопець жив із його новою родиною.

— Ніколи не сприймала самопроголошену республіку. Та мій чоловік вважав, що жити там краще, — розповідає Ольга. — Після того як у Донецьку почалися заворушення, до нього в ресторан стали приїжджати бандюки на танках. Зачинялися всередині та говорили про щось. Якось пішла на склад ресторану. Він весь був забитий зброєю. Зрозуміла, що він має справи з терористами.

Після цього Ольга вирішила тікати з Донецька. До Києва поїхала з донькою.

— Взяла з собою трохи речей і тисячу доларів, — про­довжує. — У перший день знайшла квартиру. Боялася, що Максимові дружки нас знайдуть. Доньку на вулицю не відпускала. Сама виходила в рудій перуці й темних окулярах.

За місяць після переїзду Олена захворіла на запалення легень. Її поклали в лікарню.

— Доки були в лікарні, Макс нас вичислив, — говорить Ольга Білостоцька. — За день після виписки смажила на кухні млинці, а донька гралася в коридорі. Раптом почула дивні звуки біля вхідних дверей. Тільки підійшла ближче, як вони відчинилися. На порозі стояв Максим. Мала кинулася йому на шию. Він взяв її за руку і сказав: "Підемо погуляємо. За годину-дві приведу її назад". Наказала, щоб почекали мене біля під'їзду. Доки перевдягнулася, їх там уже не було. За кілька годин чоловік подзвонив. Сказав, що везе доньку в Донецьк.

Зараз дівчинка живе з батьком.

— Чоловік до дитини не підпускає, — розповідає Ольга. — Каже, щоб я поверталася у Донецьк і далі займалася його бухгалтерією. Там у мене залишилася подруга. Прошу її наглядати за Оленкою. Вона показує доньці відео зі мною, а мені висилає її фотографії. Подруга давала знати, коли Макс у від'їзді. Я купувала іграшки, фініки, цукерки "Шипучка" і їхала до дитини. Бачила її двічі. Під час останньої зустрічі хотіла викрасти дочку. Не вдалося. Максим оформив дитині російське свідоцтво про народження. Без завіреної нотаріусом згоди батька її зі мною через пункти пропуску не пустили. Чоловік дізнався про той випадок. Домовився із бандюками, щоб мені заборонили в'їзд на територію ДНР. Дитину вже рік не бачила.

Ольга Білостоцька написала заяву в поліцію. У березні програла черговий суд.

— Суд не побачив складу злочину в діях чоловіка. Вирішив, що моя донька перебуває на території України, бо за законодавством ДНР — то територія нашої держави. З Оленкою зідзвонюємося двічі на тиждень. Телефон їй передала через знайомих. Чекаю, доки звільнять Донбас, щоб повернутися туди і забрати ­дитину.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік викрав доньку і вивіз її в ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути