вівторок, 14 травня 2019 06:11

Кредит в Польщі отримують за два місяці

Автор: Валентина Мураховська
 

48-річний Дмитро Баєв із дружиною 40-річною Аллою і допомагають оформляти кредити українцям. Живуть у Кракові Малопольського воєводства у Польщі.

— Беруть переважно кредити на житло, бізнес-кредити, готівку, — розповідає Дмитро Баєв. — Ми допомагаємо на всій території Польщі. Маємо представників в інших містах. Також консультуємо через кол-центри. Усі польські банки працюють за подібною процедурою. За супровід нам клієнти не платять. Отримуємо від банку відсоток із кредиту. При цьому кредит для клієнта, який звертався до фінансових консультантів, не може бути дорожчий, ніж пряма банківська пропозиція.

В Україні Дмитро й Алла після Майдану виготовляли бронежилети. Виїхали після того, як зіткнулися з корупційними схемами.

— Основна наша функція — допомогти клієнту впорядкувати документи й декларації. Для отримання кредитів у Польщі треба тут мати центр життєвих інтересів. Українець, який приїжджає з українським паспортом або візою, не має шансів отримати кредит. Йому потрібна Карта побуту і стабільний дохід, — каже Дмитро.

— Якщо працюють офіційно на півставки, а решту отримують у конверті, то банки до уваги беруть лише офіційний дохід. Також має бути позитивна кредитна історія.

Отримання кредиту триває від двох місяців до двох років. Квартири купують ті люди, які, маючи непоганий дохід, не можуть собі цього дозволити в Україні. Беруть тут на 20–30 років під 3,5–4,5 відсотка річних. Обирають три- чи двокімнатні квартири, рідше — будинки із землею, бо це вимагає отримання спеціального дозволу. Найбільше сімей із дітьми.

Купують у великих містах: Краків, Варшава, Вроцлав. Середній розмір кредиту — 350 тисяч злотих (2 млн 450 тис. грн. — ГПУ)

Зараз ви читаєте новину «Кредит в Польщі отримують за два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути