вівторок, 09 вересня 2008 17:38

Карл Лаґерфельд спить по чотири години на добу
5

У 2004-му Карл Лаґерфельд прикрасив купальні костюми кількома низками різнокольорових намистин
Фото: фото: reuters/Charles Platiauо
Карл Лаґерфельд має сліпучо-біле волосся. Для цього щоранку посипає голову двома шарами пудри і щедро заливає волосся лаком
Сумочка з колекції аксесуарів Лаґерфельда для ”Шанель” сезону ”весна-літо” 2007 року
Будинок моди ”Шанель” німецький дизайнер Карл Лаґерфельд очолив 1971-го. На показі у Парижі модель демонструє вбрання з колекції ”весна-літо” 2005 року
Для зимової колекції 2005 року дизайнер запропонував хутряні капюшони навпаки

— Я, звісно, вже не юнак. Але з більшим задоволенням називаю себе людиною без віку, — каже німецький дизайнер Карл Лаґерфельд. 10 вересня він святкує 70-річчя. Кажуть, насправді чоловік старший на п"ять років. У реєстрі Гамбурга, де народився Лаґерфельд, роком його появи на світ указаний 1933-й. Дизайнер запевняє, що це помилка.

Лаґерфельд народився в заможній родині. Батько торгував консервованим молоком. Мати була скрипалькою. Добре розбиралася в парфумерії та моді. З дитинства привчала сина до вишуканих манер. Вона змушувала Карла займатися грою на фортепіано. Коли хлопець надто захопився музикою, порадила йому малювати, щоби не створювати вдома зайвого галасу.

У 14 років батьки відправили Карла в Париж.

— Настійливо просили лише не ставати танцівником чи священиком, — говорить дизайнер.

У паризькому метро Лаґерфельд випадково побачив афішу про конкурс молодих модельєрів. За ескіз пальто отримав першу премію. Французький модельєр П"єр Бальмен запросив Карла в асистенти. Із 1963-го Лаґерфельд співпрацював із чотирма будинками моди. Для кожного створив окремі колекції.

Найважливішим у кар"єрі дизайнера став контракт із Будинком моди "Шанель". Він очолив його після смерті Коко Шанель 1971 року.

— Із приходом Лаґерфельда Дім Шанель помолодшав, — кажуть критики. — Хоча іноді його речі більше пасують для гардеробів літніх європейок.

— Якби я не мав рації, клієнтки не віддавали би по 2,5 тисячі доларів за сукні, — відказує на це модельєр.

Лаґерфельд щодня створює по 2,5 тисячі ескізів — у середньому по сім моделей. Каже, що спить чотири години на добу. На людях завжди з"являється в темних окулярах, щоби сховати втомлені очі. Він не курить і не вживає алкоголь. Має сліпучо-біле волосся. Для цього щоранку посипає голову двома шарами пудри та щедро заливає волосся лаком.

Шість років тому у Лаґерфельда діагностували ожиріння, тахікардію та критичний рівень холестерину в крові. За рік він схуд на 42 кг.

— Мода — це найкращий мотив для схуднення, — пояснює модельєр. — Я хотів, щоби новий костюм сидів на мені ідеально.

Карл Лаґерфельд не одружений. Дітей не має. Захоплюється фотографією. Час від час влаштовує власні виставки. Колекціонує антикварні меблі та картини.

Зараз ви читаєте новину «Карл Лаґерфельд спить по чотири години на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути