середа, 17 жовтня 2012 00:15

Як вас обманювали учні

Валентина Коваленко, 47 років, школа №12, Черкаси:

— Діти переважно брешуть, щоби "пробити на жалість". То захворіла мати, потрібно було збігати в аптеку, приготувати їсти. Часто учні самі "хворіють", не можуть зачинити двері. Хтось залишив ключі в материній сумці, а вона пішла на роботу.

Марія Гриневич, 42 роки, школа №98, Львів:

— Якщо учень не виконав домашнього завдання, найчастіше чую: у вусі стріляло, зуб болів, вухо заклало, голова боліла. Хоче піти з уроку — також скаржиться на погане самопочуття. Відпустиш, а за годину зустрічаєш на вулиці здоровісінького. Каже, випив таблетку, і все минулося. Один казав, що не зробив уроків, бо вчителька ставила оцінку і забула віддати щоденник. Якось один із учнів отримав погану оцінку з трудового навчання. Батькам сказав, що учитель свідомо її занизив. Коли вони дізналися правду, пішов із дому. Цілу ніч його вся школа шукала. Виявилося, заночував у хресної.

Наталія Кочірко, 35 років, учителька англійської мови Бірченської початкової школи Городоцького району Львівщини:

— Кажуть, що садили чи копали картоплю, пололи, пасли корів. Іноді вигадують, ніби мама змусила няньчити брата чи сестру. Потім дізнаєшся, що мама була цілий день удома. Брешуть, начебто батьки не пустили до школи, бо падав дощ. Якось першокласник розказував, що не має батька, тому мусить усю чоловічу роботу виконувати. Хоча тато у нього є.

Вікторія Кукушкіна, 31 рік, школа №19, Полтава:

— Відмінник отримав 5 балів за диктант. Прошу щоденник. Каже, забув удома. А сам спітнів, хвилюється, пальцями перебирає краєчок зошита. Розумію, говорить неправду. Кажу, роби як знаєш, але правда все одно вилізе, і тоді буде набагато гірше. Той подумав, витяг щоденника з портфеля. Пояснив — боявся, що за погану оцінку батьки його не візьмуть у вихідні по гриби.

Зараз ви читаєте новину «Як вас обманювали учні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути