середа, 29 серпня 2012 05:15

"Як побачила цю сукню, зрозуміла — хочу заміж"

Автор: фото: Тарас Подолян
  Модель у зеленій сукні з круїзної колекції дизайнера Сергія Єрмакова дефілює подіумом у столичному готелі ”Фермонт”. Плаття коштує понад дві тисячі доларів, бо пошите з елітних тканин
Модель у зеленій сукні з круїзної колекції дизайнера Сергія Єрмакова дефілює подіумом у столичному готелі ”Фермонт”. Плаття коштує понад дві тисячі доларів, бо пошите з елітних тканин

У столичному готелі "Фермонт" дизайнер 40-річний Сергій Єрмаков презентував круїзну колекцію. Понад десяток довгих суконь він пошив із найдорожчих тканин. Ціна кожної від $2 тис.

— Это легкие, простые и достаточно элегантные платья без лишнего пафоса. Мне давно не хватало такой простой коллекции, когда можно снять босоножки и спокойно в платье пробежаться по берегу океана, — каже Сергій перед своїм показом.

Він у затемнених окулярах, бо через цукровий діабет бачить лише на 5% одним оком. Відрізняє лише кольори і силуети. До зали його заводить довгонога блондинка в довгій червоній сукні. Сергій у чорному костюмі, замість сорочки — спортивна футболка.

— Усі свої колекції я присвячував то Мадонні, то Одрі Хепберн, а цю — своїй клієнтці, простій жінці, навіть не зірці шоу-бізнесу.

Гостей пригощають горілкою, коктейлями й енергетичними напоями. Пропонують м'ясні закуски та сир з овочами. Серед запрошених переважно клієнти та друзі дизайнера, яким він часто дарує свій одяг.

— Сергей очень часто дарит мне свои платья. Два как раз заберу после показа. Пока не знаю, как они выглядят, — каже 42-річна Світлана Вольнова. На ній рожева сукня на бретельках від дизайнерки Анни Бублик. — Єрмаков — імперський стиль. Його клієнти — аристократичні жінки, які можуть дозволити собі коктейльну сукню для прогулянки на яхті з 20-метровим шлейфом за кілька тисяч доларів.

Через годину на подіум виходять моделі у довгих сукнях на бретельках. Глядачі найбільше аплодують останній моделі, яка дефілює у весільній сукні з білого мережива. Її поділ спадає у вигляді ялинки.

— Як побачила цю сукню, зрозуміла, що хочу заміж. Мене розчулило улюблене біле мереживо, ще й таке накрохмалене, як у дитинстві, — каже телеведуча 30-річна Ольга Фреймут, кладучи на стіл білий айфон. — Я собі ще не дозволяю купувати в нього сукні. Мрію розбагатіти так, щоб прийти і сказати: "Сірьожа, купую в тебе це плаття, і мені неважливо, скільки воно коштує". Найдивніший прикид у мене був, коли я виграла "Міс школа". Одягла весільне плаття моєї братової. Підшите і підчеплене — воно все одно зісковзувало з мене. А на ногах на додачу — чорні чоботи. Навіть не знаю, як перемогла в тому конкурсі.

Сергія Єрмакова вважають найдорожчим українським дизайнером, бо майже всі його сукні ручної роботи. Він шиє речі з дорогих тканин, використовує багато шкіри, хутра та коштовних каменів.

— Над однією сукнею одразу працюють четверо людей і шиють її мінімум два місяці. За цей час можна 20 платтів створити. Он, наприклад, зараз шию для Камалії весільну сукню, бо вона вирішила відсвяткувати ще одне весілля зі своїм чоловіком. Роблю плаття вже рік. Готова лише 8-метрова фата, — каже дизайнер після показу. — Мав сукню, яку продав за 100 тисяч доларів. Тоді гроші пішли на благодійність в Америці. Декого обшиваю за 10 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «"Як побачила цю сукню, зрозуміла — хочу заміж"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути