Ексклюзиви
пʼятниця, 17 вересня 2010 09:13

Ірину Кухар розлучили в пологовому будинку

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Киянка Ірина Кухар тримає на руках трійнят Машу, Дашу і Максима. Вони народилися недоношеними. За дітей жінці виплатять 87 тисяч гривень і дадуть трикімнатну квартиру
Киянка Ірина Кухар тримає на руках трійнят Машу, Дашу і Максима. Вони народилися недоношеними. За дітей жінці виплатять 87 тисяч гривень і дадуть трикімнатну квартиру

Киянку 34-річну Ірину Кухар чоловік Олександр, 32 роки, покинув, коли вона виношувала трійнят.

— Коли я дізналася про трійню, злякалась, але лікар мене заспокоїв. Чоловіку сказала, коли була на 12-му тижні. Він сприйняв нормально, але особливо не зрадів.

Ірина живе на четвертому поверсі 5-поверхівки на вул. Монтажників. Візочок із дітьми надвір виносить раз на тиждень. Щодня гуляє з ними на балконі. Звідти відкривається панорама Байкового кладовища.

Троє малюків лежать на ліжку. Ірина не має для них колиски, спить на підлозі. Глядіти дітей допомагає матір Ганна Йосипівна, 70 років.

— Три роки тому я сіла в таксі. За кермом був Сашко, — згадує Ірина. — Розговорилися, познайомилися, почали зустрічатися. Саша з Херсонської області. Узимку там роботи немає, от він і поїхав до Києва таксувати. Незабаром ми одружилися.

На 22-му тижні вагітності Ірині стало важко ходити. Її поклали до пологового будинку на збереження.

Коли почув про квартиру, знову об"явився

— Пам"ятаю, в січні мені страшно захотілося грейпфрутів. Подзвонила Саші. Він побіг купувати цитрусові, привіз чотири величезні грейпфрути. Коли прийшов час народжувати, дзвонила йому, але він пропав. Перед тим через дурницю посварилися. Коли виписалася з лікарні, у квартирі його речей не було. Олександр поїхав на Херсонщину до мами. Тихенько подав на розлучення, нас розвели без мого відома.

Трійня народилася 24 червня на 34-му тижні. Це на півтора місяця раніше, ніж слід.

— У мене практично немає молока, тому дітей треба годувати сумішшю. Щотижня на харчування витрачаю 250 гривень. Щоб купити запас памперсів на тиждень — 600 гривень.

Із пологового будинку Ірину забирав старший брат із дружиною.

— У дітей не було свідоцтв про народження. А без них держава не надасть допомоги 87 тисяч гривень. Щоб зареєструвати малюків, потрібні згода і документи батька. За законом, якщо діти з"явилися на світ протягом півроку після розлучення, вони визнаються народженими у шлюбі. Я через кілька телеканалів попросила Сашу повернутися і допомогти оформити документи. За годину після програми він подзвонив.

Київська мерія пообіцяла Ірині трикімнатну квартиру.

— Коли Саша про це почув, знову об"явився. Як йому сказали, що треба платити аліменти, подав до суду. Не хоче давати гроші — каже, то не його діти. Я подзвонила його матері, а вона: "Нашо ж ти стільки дітей народжувала? Що з ними тепер робити?"

Я чоловіка не засуджую. Може, він просто злякався. Мене підтримують багато людей. Магазин дитячого одягу "Мишутка" привіз вбрання на рік наперед. Люди приносять памперси і дитяче харчування. Подарили коляску для трійнят. Хочу, аби дали квартиру на першому поверсі. На четвертий піднімати візочок не зможу. Напевно, доведеться до батареї прив"язувати.

Охочі допомогти можуть телефонувати Ірині Кухар на домашній номер (044) 529 48 64 та мобільний (098) 539 09 87.



П"ять міфів про другий шлюб


Другий шлюб — міцніший

Радше навпаки. Людина вже знає, що розлучення — це не смертельно, і швидше розлучається з тим, хто не підходить їй. Як правило, у жінок наступні чоловіки схожі за характером, а в чоловіків дружини схожі за зовнішністю.

Цивільний шлюб зменшує ризик розлучення

Навпаки, зменшується ймовірність того, що шлюб стане законним.

Народження дитини знімає ризик розлучення

Можливо, але ненадовго.

Для дітей краще, коли батьки, які не кохають одне одного, розлучаться

Краще тільки в тому разі, якщо хтось із партнерів — алкоголік, наркоман або психічнохворий. А взагалі діти люблять обох, тому завжди "за" сім"ю, а не її руйнування.

Пізній шлюб міцніший

Міцніші сім"ї в людей, які одружилися, коли обом було до 30. Старшим людям важче пристосовуватися до нового.

Зараз ви читаєте новину «Ірину Кухар розлучили в пологовому будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути