вівторок, 17 листопада 2015 07:45

Дворічна Аріна назвала 194 столиці світу

Автор: ФОТО: Оксана Худояр
  2-річна Аріна Шугалевич і Лев Бондаренко, 6 років, показують свої сертифікати Національного реєстру рекордів України за найкраще знання столиць світу
2-річна Аріна Шугалевич і Лев Бондаренко, 6 років, показують свої сертифікати Національного реєстру рекордів України за найкраще знання столиць світу

2-річна Аріна Шугалевич із міста Дубровиця на Рівненщині й харків'янин Лев Бондаренко, 6 років, установили рекорд України зі знання світових столиць. Назвали 194 і 207 відповідно.

Аріна заходить до київської кав'ярні, де фіксуватимуть рекорд. Має іграшкового Міккі Мауса, тримає батьків за руки.

— Із двох місяців читала доньці книжки. В 6 місяців вона заговорила. Сказала "тато", потім — "дякую". У рік уже розповідала великий вірш про трамвайчик, — каже Ірина Шугалевич, 25 років. — Мультики й телевізор не показуємо. В інтернеті побачила, як маленька ­дівчинка називає столиці країн. Доньці сподобалося. Я переживала, як вона вчитиме важкі назви міст. Але легко вимовила столицю Суринаму — Паранарібо. У мене вийшло з четвертої спроби.

Під час переліку столиць дівчинка зауважує, що в Лівані є комплекс храмів, у Римі — Колізей, в Парижі — Ейфелева вежа. Київ — столиця України, а Львів — її серце. Постійно крутиться на дивані, іноді відволікається на присутніх, іграшку.

— Її відповіді спершу було важко розібрати. Був вражений. Не всякий дорослий знає стільки столиць, — каже 43-річний Віталій Зорін, співзасновник Національного реєстру рекордів України.

Лев Бондаренко навчається в першому класі приватної школи Харкова. Відвідує шаховий гурток, займається тхеквондо. Назви країн йому російською перераховує Віталій Зорін. Іноді по три-чотири за раз. Хлопчик у такому ж порядку називає столиці.

— Столиця Брунею, дуже важка назва, — говорить Віталій ­Зорін.

— Бандар-Сері-Бегаван, — відказує Лев.

— У 2 роки він знав кілька сотень видів риб. Читали йому енциклопедію. За півроку вже робив це сам. Прочитав більше 200 енциклопедій, понад 300 книжок. Усе запам'ятовує. Цікавиться хімією, географією, різними науковими новинками. Любить спілкуватися з дорослими, — розповідає Ольга Бондаренко, 29 років.

— У школі мені є з ким погратися, але ні з ким поговорити. Хіба з учителькою. Діти захоплюються всякими ніндзями, а мені це нецікаво. На уроках нудно. Мрію побувати в США, бо там найвищі технології. І ще — у Бразилії, бо там є карнавал і можна мужчинам говорити жінкам компліменти про попу, — розповідає Лев. На останніх словах бентежиться, дивиться на матір. Та сміється.

Зараз ви читаєте новину «Дворічна Аріна назвала 194 столиці світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути