середа, 07 березня 2012 07:45

Дочка альпініста загинула на Ельбрусі

Із трьох українських альпіністів, які загубилися на кавказькій горі Ельбрус, рятувальники відшукали двох — 30-річного Романа Куцого із загальним переохолодженням, а Марію Хітрікову, 22 роки, мертвою.

Марія Хітрікова була керівником групи з 11 українських альпіністів, які піднімалися на Ельбрус із 25 лютого. 2 березня під час спуску на висоті 5 тис. м їх застала негода. Через нульову видимість Роман Куций із 40-річним Денисом Лісовим від групи відстали. Марія залишилася чекати їх. Інші альпіністи успішно спустилися у притулок "Бочки". Звідти викликали рятувальників.

— Мария опытная была. Отец с детства ее учил. Каждый месяц они семинары проводили. Она и в Карпатах горы покоряла, и на Памире с Гималаями была. И два других не новенькие. Роман Куцый брал участие в экспедициях, когда носили донецкий уголь на наивысшие горы мира. Почему одна осталась ждать, непонятно, — каже альпініст із Харкова Володимир Захарченко. Три роки тому він піднімався на Ельбрус. — На западный склон Ельбруса очень тяжелый маршрут. Там из-за высоты погода очень переменчивая.

Романа Куцого знайшли 3 березня. Він розповів, що з Марією та Денисом ішли втрьох у зв'язці. Тричі падали. На третій раз пролетіли близько 150 м, травмувалися. Після того він відв'язався і спускався самостійно.

Марія Хітрікова перше сходження на Ельбрус здійснила у 12 років. Перед поїздкою на Кавказ написала в соціальній мережі: "Ура! На Эльбрус! Растопите, пожалуйста, снег к моему приезду!". Вона є донькою голови федерації альпінізму Дніпропетровщини Володимира Хітрікова. У суботу він вилетів на Кавказ забрати тіло.

Киянина Дениса Лісова рятувальники продовжують шукати. Процес ускладнюють сильний вітер та сніг.

Гора Ельбрус — найвища точка Кавказу і має висоту 5642 м. Це — згаслий вулкан, одне з найхолодніших місць на планеті. Щороку там гинуть до 30 альпіністів.

Зараз ви читаєте новину «Дочка альпініста загинула на Ельбрусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути