четвер, 12 липня 2012 05:15

Дмитро Гучко стриг Кріштіану Роналду

Автор: Фото: Євген БОРІСОВ
  Дмитро Гучко працює перукарем сім років. До того професійно займався баскетболом
Дмитро Гучко працює перукарем сім років. До того професійно займався баскетболом

— То було 12 червня, у вівторок. Увечері мав їхати до Києва, а в кишені 20 гривень. Дзвонять колеги, пропонують підзаробити. Я одразу погодився. Інструменти завжди ношу з собою, працюю хвилин 15, — згадує перукар Дмитро Гучко, 28 років.

Він — львів'янин, працює в київському відділенні британської мережі салонів краси "Тоні анд ґай". Має коротко вистрижені скроні, довше волосся на потилиці стягнуте у хвіст. Одягнений у темну футболку та блакитні джинси. Щойно закінчив стригти друга.

— Кажуть під'їхати в готель "Нобіліс" у центрі міста. Заходжу, а там португальська поліція. Я одразу здогадався, з ким доведеться працювати. Бо в тому готелі під час Євро жила тільки збірна Португалії. Обмацали всього. Дивний обшук був, бо в мене завжди купа гострих і ріжучих предметів — бритви і ножиці. Нічого не забрали, тільки попросили вимкнути мобільний.

Дмитро йде в сусідню кімнату, бере віник, змітає зістрижене волосся з лінолеуму в зелений совок.

— Першим забіг Кріштіану Роналду. У білій футболці, веселий такий. Я моментально в голові спроектував його зачіску. Він має спортивний стиль, як мені подобається. Посадив у крісло. Роналду побачив опасну бритву, аж очі засвітилися. Запитав англійською, чи я нею користуюся. Адже стригти бритвою — це великий професіоналізм. Розказав, що має кучеряве волосся, яке хімічними засобами вирівнює двічі на місяць. Стрижеться раз на 10 днів. А в сина 2-річного Кріштіану волосся ще гірше.

Дзвонить телефон. Дмитро записує клієнта на вівторок.

— Кріштіану вийшов від мене задоволений. Намовив підстригтися ще шістьох хлопців. А я одразу включив телефон, бо подумав, що то єдина стрижка. На четвертій людині він почав дзвеніти. Одразу прибіг поліцейський: "Я шо, тобі неправильно сказав телефон виключити?". Працював 3 години. Роналду розрахувався за всіх — дістав з кишені здоровенний рулон ойриків — євро. Скільки заплатив, не скажу. Але вийшло менше, ніж у мене в салоні коштує. Менеджер попросив прийти ще наступного дня підстригти тренера. Мусив відпрошуватися з роботи.

У директора готелю навіть узяв документ з печаткою, що справді стриг футболістів. Сфотографуватися з ними не встиг — поїхали на тренування. Подарували мені футболку з автографами гравців. Друзі пропонували за неї 3 тисячі євро — не погодився. Через кілька днів в ефірі програми "Великий футбол" віддав футболку на аукціон. Виручені 100 тисяч євро підуть на лікування хворого на лейкемію хлопчика.

Дмитро Гучко працює перукарем сім років. До того професійно займався баскетболом.

— Грав за команду одного американського університету, у молодіжну збірну України запрошували. Але після подій 11 вересня мені не дали візу. Виступав за Львівську політехніку, але посварився з тренером. Два місяці сидів без роботи. Друг узяв мене в один із найкрутіших львівських салонів "Авентін". Першим стриг якогось малого італійця. Весь салон косився, щоб я йому вухо не відрізав. Через три місяці поїхав на конкурс перукарів і взяв перше місце. Зробив тоді 15-сантиметровий червоний ірокез.

Дмитро вже шість років живе з 30-річною Катериною Гврітішвілі.

— Катя — один із кращих барменів України. Обожнюю її коктейль "Груди". Це — ром, зверху апельсиновий лікер у невеликій горілчаній склянці й дві виноградини.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Гучко стриг Кріштіану Роналду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути