четвер, 08 липня 2021 00:51

Денис Кінзерський побив рекорд на тестах

Автор: ФОТО НАДАВ ДЕНИС КІНЗЕРСЬКИЙ
  Киянин Денис Кінзерський ­готувався до зовнішнього незалежного оцінювання рік. У середньому займався годину щодня
Киянин Денис Кінзерський ­готувався до зовнішнього незалежного оцінювання рік. У середньому займався годину щодня

— Готуватися до зовнішнього незалежного оцінювання почав минулого літа. Вчив українську мову. Хімію став повторювати з жовтня. До біології був готовий давно, бо цей предмет подобався. До англійської не готувався взагалі, — каже 17-річний Денис КІНЗЕРСЬКИЙ із Києва. На ЗНО він отримав по 200 балів із математики, ­біології та хімії. З української мови набрав 196, а з англійської — 188.

Денис закінчив фізико-математичний ліцей Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

— Я вчився в іншій школі. У перших чотирьох класах — були хороші оцінки, — розповідає. — Після п'ятого почав лінуватися, все запустив. Друг сказав — якщо урок усний, то його можна не робити. Втратив інтерес до навчання. Потім змінив школу. В новому колективі захотілося добре себе показати. Старався, лише англійську прогулювали. Нам не пощастило з викладачкою.

Останній рік через карантин навчалися дистанційно. Великої різниці не помітив. Найбільший недолік — не було живого спілкування. Але так я економив приблизно дві з половиною години щодня на дорогу.

Тестам приділяв до години на день. Після онлайн-уроків відпочивав. А тоді брався за підготовку до ЗНО. Іноді жертвував навчанням, щоб погуляти з друзями. Але бували дні, коли й по 7 годин вчився.

Займався і сам, і з репетиторами. З репетитором легше. Він знає, що потрібно вчити для ЗНО. Багато залежить від твого рівня. Але готуватися треба, доки не вивчиш програму досконало. Працював із торішніми тестами. Аналізував завдання, в яких помилявся. Розбирався, чому відповідь саме така.

Хотів отримати 200 балів із хімії та біології. Не знав, чи вийде. Математика здивувала, бо не готувався додатково. Думав, завдання будуть складніші. Після першого тестування прийшов додому і ліг спати.

Зізнається, що найважче далося написати власне висловлювання з української мови.

— Для таких завдань мені не вистачає часу. Можу це робити 2 години, а на весь тест дають 2,5. Ще й у чернетку спершу треба писати. Останні два абзаци пішли з голови одразу в чистовик.

Успішну здачу ЗНО Денис Кінзерський не святкував.

— Зрадів, що можу вступити, куди захочу. Піду в Інститут високих технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Обираю між ­хімією та біологією. Мрію зробити корисне для людства. Щось винайти, щоб залишити по собі пам'ять.

Цього року вперше випускникам за високі результати ЗНО мають платити президентську стипендію — впродовж року 10 тис. грн щомісяця.

— Не впевнений, що її отримуватиму, — говорить Денис. — Список стипендіатів мають затвердити восени після додаткової сесії ЗНО. Правила не зрозумілі. Виплачують залежно від результатів обов'язкових предметів. Неясно, яких саме, бо ж випускники обирають різні.

Зараз ви читаєте новину «Денис Кінзерський побив рекорд на тестах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути