понеділок, 20 липня 2009 17:29

Бенедикт ХVI зламав руку

Автор: фото: REUTERS/Alessandro Garofalo
  Після недільної меси Папа Римський Бенедикт XVI благословляє вірних на площі Святого Петра у Римі
Після недільної меси Папа Римський Бенедикт XVI благословляє вірних на площі Святого Петра у Римі

Папа Римський Бенедикт ХVI три місяці ходитиме із загіпсованою правицею. Минулої п"ятниці він упав у ванній кімнаті і зламав руку.

Понтифік відпочивав у Альпах у місцевості Ле Комб. Планував дописати продовження своєї книги "Ісус із Назарета", перша частина якої вийшла 2007-го. Після падіння у ванній забита рука так розпухла, що понтифік зняв золотий перстень рибака — символ папської влади.

— Нічого, крім руки, не ушкоджено, — каже речник Ватикану кардинал Федеріко Ломбарді. — Папа Бенедикт ХVI приїхав у госпіталь міста Аоста на півночі Італії. Під час 6-годинної операції в руку вживили дві металічні спиці, щоб скріпити кістки.

В Аості понтифік був до суботнього вечора. Перстень рибака носив на безіменному пальці лівиці. У неділю зранку одягнув його на праву руку й відслужив месу. Благословив вірних стриманим рухом загіпсованої руки.

Попередник Бенедикта ХVI — Папа Іван Павло II також падав і ламав кістки. Невдовзі після замаху на його життя 1981-го наступив на поділ сутани під час відпочинку на заміській віллі. Зламав праву руку. "Благословляти можна і лівою рукою", — жартував Іван Павло II. Він не міг поворухнути рукою півроку. У 1990-х понтифік зазнав серйозної травми — зламав  шийку тазостегнового суглоба. Папі зробили шість операцій, щоб знову почав ходити.

Зараз ви читаєте новину «Бенедикт ХVI зламав руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути