Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 05:36

Анатолій Решетников помер у Будинку ветеранів сцени

За актором Анатолієм Решетниковим справлятимуть сороковини. Він помер на 95-му році в Будинку ветеранів сцени в Пущі-Водиці під Києвом. Мешкав тут останні сім років.

— Анатолій Георгійович мав цивільну дружину, — говорить 28-річна Лілія Бевзюк-Волошина, начальник відділу інформаційного забезпечення та комунікацій Спілки театральних діячів. — Не могла залишити чоловіка вдома, бо потребував постійного догляду.

Анатолій Решетников народився у Києві. Закінчив тут театральний інститут ім. Івана Карпенка-Карого. 55 років працював у Театрі російської драми. Виконав 103 ролі, знявся у семи стрічках.

— Знала Анатолія Георгійовича давно, — каже акторка 58-річна Ксенія Ніколаєва. — Завжди його побоювалася — високий, не надто усміхнений, гордий чоловік. Був дуже вимогливий до партнерів і режисерів. Приходив задовго до початку вистави, а йшов — пізніше за всіх. Закохалася в його гру у "Чайці" Антона Чехова. Згадуючи його образ, мимоволі плачу. Це була його найкраща роль.

1973-го Анатолій Решетников почав викладати у Київському інституті театрального мистецтва ім. Івана Карпенка-Карого. За 10 років отримав Шевченківську премію. 2002-го видав книжку спогадів "Театр — моє призначення".

Актора поховали в Києві на Байковому кладовищі. У нього залишився син від першого шлюбу.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Решетников помер у Будинку ветеранів сцени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути