вівторок, 16 липня 2013 13:39

У палаті може бути хворий, а біля нього - кілька трупів

  Білоруські далекобійники готують на гасовому примусі чай в кабіні фури. На польськобілоруському кордоні вони стоять четвертий день
Білоруські далекобійники готують на гасовому примусі чай в кабіні фури. На польськобілоруському кордоні вони стоять четвертий день

У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ ЗАТРЕБУВАНІ УКРАЇНСЬКІ ПРОГРАМІСТИ, У БЕЛЬГІЇ – ДАЛЕКОБІЙНИКИ, В АФРИКАНСЬКИХ КРАЇНАХ – ЛІКАРІ, В ДАНІЇ – ВЕТЕРИНАРИ, В КИТАЇ – МОДЕЛІ

ЗА КОРДОНОМ ПРАЦЮЮТЬ БЛИЗЬКО ДВОХ МІЛЬЙОНІВ УКРАЇНЦІВ – це ті, хто виїхав на роботу офіційно. Якщо рахувати з нелегалами, то цифра виросте вдвічі. Знай­ти роботу в Європі, Азії чи Штатах реально українцеві до 45 років. Нашу вищу освіту в більшості країн не визнають.

КРАЩЕ ОБИРАТИ ДЕФІЦИТНІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ. У Великій Британії бракує програмістів, у Іспанії, Німеччині та Польщі – бухгалтерів, у Бельгії, Італії й Франції затребувані інженери.

НЕ ПОГОДЖУЙТЕСЯ НА ВИЇЗД ЗА СТУДЕНТСЬКИМИ, ТУРИСТИЧНИМИ І ГОСТЬОВИМИ ВІЗАМИ. Вони не дають права на роботу. Якщо влаштовуєтеся офіційно, посольство гарантовано видасть візу, а фірма­роботодавець запропонує підписати контракт на кілька років. Українці без вищої освіти чи без знання мови обирають догляд за немічними і хворими, будівництво, збір ягід та овочів.

У БЕЛЬГІЮ І ГОЛЛАНДІЮ ЗАРАЗ НАБИРАЮТЬ ВОДІЇВ­ДАЛЕКОБІЙНИКІВ. Треба знати англійську. Якщо претендент хоча б трохи розуміє французьку й німецьку, отримуватиме щомісячну доплату 400–500 євро. Обов'язково мати досвід роботи у країнах ЄС, хоча б півтора­два роки. Зарплата – до 3 тисяч євро. Можна працювати за двома графіками: чотири тижні на роботі – один удома, або – вісім тижнів і два.

ЛІКАРІВ ЗАПРОШУЮТЬ У ЗАМБІЮ, ЛІВІЮ І ПІВДЕННОАФРИКАНСЬКУ РЕСПУБЛІКУ. Пропонують 2–2,5 тисячі доларів на місяць. Найзатребуваніші терапевти, лори і гінекологи. Нашим дипломам там довіряють. Щоб приступити до роботи, достатньо пройти тримісячні курси. Африканська країна має забезпечити лікаря безкоштовним житлом, автомобілем і мобільним зв'язком. Контракт укладають на чотирип'ять років. Деякі клініки там облаштовані краще за наші. А є такі, де пацієнти лежать на підлозі. У палаті може бути хворий, а біля нього – кілька трупів. У багатьох країнах майже відсутні морги. Покійників звозять у лікарні. Працювати у таких умовах можуть далеко не всі. Багатьом важко призвичаїтись до 50градусної спеки.

У ДАНІЇ ЦІНУЮТЬ НАШИХ ВЕТЕРИНАРІВ. Львів'янин Олексій Єфімчук півтора року отримував 2 тисячі євро щомісяця. Спарював і запліднював худобу. Якось молода корова не могла розродитися. Господар покликав сусіда. Боявся, що худобина буде здихати. Планував дорізати. Олексій прийняв у неї пологи. На світ з'явилося дві телиці. Сусід через тиждень переманив українця на свою свиноферму. Запропонував на тисячу євро більше. Олексій планує ще рік чи два попрацювати у Данії, а тоді відкрити у Львові ветеринарну клініку.

ОФІЦІАНТІВ І МАСАЖИСТІВ, КУХАРІВ ТА ПРОДАВЦІВ влаштовуємо на круїзні лайнери у Сполучені Штати й Велику Британію. Мають від 2 тисяч доларів, крім чайових – це ще 200–300 доларів. Гроші, зароблені в морі, не обкладають податком. Персонал годують тричі на день. Розселяють у каюти по троє. Торік офіціантом на американському лайнері поїхав киянин Макс Жидков. Два тижні проходив інструктаж у портовому місті Мобіл на півдні Штатів і підписав контракт на півроку. Перші дні мучився від морської хвороби – вона накриває майже половину екіпажу. За півроку привіз додому 15 тисяч доларів. За чайові накупив дешевих американських телефонів, камеру Canon і ноутбук Apple.

42-РІЧНА ОЛЕНА З ХМЕЛЬНИЧЧИНИ після розлучення хотіла радикально змінити життя. Покинула школу, у якій викладала хімію. Поїхала в американський Ньюарк хатньою робітницею. Але отримувала всього півтори тисячі доларів. Влаштувалась офіціанткою, бо вже трохи підучила англійську. За тиждень заробляла не менше 700 доларів. Познайомилася з росіянкою Оксаною, якій набридло працювати страховим агентом. Через місцевого підприємця відкрили фірму з прибирання офісів і житла. На них працюють дві американки і чотири жінки з Латинської Америки. Беруть 3 долари за квадратний метр. У конкурентів – 4–5 доларів. Півроку тому найняли садівника і прибиральника. За додаткову плату чистять басейни, стрижуть газони і підрізають сад. За подвійним тарифом прибирають квартири після убивств і кімнати, де довго лежали трупи. Мають по три­чотири такі замовлення на місяць. Приїжджала в Україну в березні. Косу обрізала, пофарбувалась на білявку, схудла і помолодшала.

ДЛЯ РОБОТИ В ЄГИПТІ ШУКАЮТЬ СПОРТИВНИХ І ДИТЯЧИХ АНІМАТОРІВ. Зарплата не перевищує 500 доларів. 2 червня у Київ повернувся Володимир Ткачук. Торік закінчив університет культури. За півроку заробив 3 тисячі доларів. Хоче купити машину, а на вересень знову податися в Єгипет. Якщо підписуєте контракт на півроку, роботодавець оплачує переліт в обидва боки. З собою треба привезти довідку про стан здоров'я. На місці доведеться здати кров на СНІД. Довідкам з українських поліклінік єгиптяни не довіряють. Аніматорів селять у готелях. Годують тим самим, що й туристів. Треба добре знати англійську. Працівникам не дозволяють палити і випивати, вдягати сонцезахисні окуляри, сперечатися з туристами на теми релігії й політики, вступати в інтимні стосунки з персоналом і гостями. Дають два вихідні на місяць. На таку роботу часто влаштовуються студенти, які хочуть побути біля моря, але не мають грошей на путівку.

СЕРГІЙ З КИЄВА ПОЇХАВ У КАНАДСЬКУ ОТТАВУ ПІСЛЯ ЧЕТВЕРТОГО КУРСУ ПОЛІТЕХУ. Фірма пропонувала 5 тисяч доларів на місяць і забезпечувала житлом у центрі міста. Багато канадських програмістів перебираються у Штати. Тому є попит на зарубіжних, зокрема українських, що володіють мовами програмування C++ та Java.

ДО КИТАЮ ЇДУТЬ ПРАЦЮВАТИ НАШІ МОДЕЛІ. Виробники товарів, розрахованих на європейського споживача, хочуть, аби їхня продукція мала європейське обличчя. За годину фотосесії платять до тисячі доларів. Але модель отримує лише третину, бо працює зазвичай на процентній ставці. Іноземне агентство оплачує переліт і проживання. Перші два тижні манекенниця погашує ці витрати. Потім із заробітку вираховують 50–70 відсотків менеджеру, який допомагає їй пробитися на кастинги і фотосесії. І модельному агентству в Україні, яке відрядило дівчину в Китай. Киянка Інна Панасюк – модель у Шанхаї півроку. Живе в 2кімнатній квартирі з шістьма росіянками і полькою. На кастинги щодня виїжджає о шостій ранку. Щомісяця додому шле по 2 тисячі доларів. У квітні в 30градусну спеку 6 годин ходила в шубі з каракуля, бо знімали рекламу для зимової колекції. Заплатили 500 доларів. Інні перепало 150.

РАНІШЕ НЯНІ З УСІЄЇ УКРАЇНИ ЇХАЛИ ДО КИЄВА. Тепер – у Москву, бо там заробітки удвічі вищі. Зараз відкриті 15 вакансій. Сім'я з 8місячним сином шукає няню на 60 тисяч рублів (15 тис. грн. – "Країна"). А родина з трьома дітьмишколярами пропонує 80 тисяч рублів. Попереджають, що "дети сложные". Якщо готові платити понад 80 тисяч, то хочуть, щоб няня прибирала у квартирі й готувала їсти. Вінничанка Галина Олександрівна 18 років викла­дала у школі російську мову та літературу. Коли донька вступила до універ­ситету, переїхала з нею до Києва й улаштувалась нянею. Попрацювала рік і чотири місяці. Отримувала 8 тисяч гривень. Потім перебралась у Підмосков'я на вдвічі вищу платню. Живе на дачі в бізнесмена. Доглядає першокласника і немовля.

ЗА МІСЯЦЬ НА ЗБИРАННІ ЯГІД У ШВЕЦІЇ МОЖНА ЗАРОБИТИ 1,5 ТИСЯЧІ ЄВРО. Вік – до 45 років. Групи набирають до 15 червня. На заробітки відправляють із 1 по 15 липня. Сім'я Крамарів із Київщини їдуть четвертий рік поспіль. Чоловіку й дружині по 40. З собою беруть двох повнолітніх синів. Цього року записали в групу ще й невістку. Збирають полуницю, брусницю, чорницю. Трудитись доводиться по 12–14 годин. Працівникам забезпечують ночівлі в кемпінгах.

 

Куди їдуть українці на заробітки

Лікарі – терапевти, стоматологи, гінекологи, лори. 30–45 років. $500 – 1 тис. Контракт на чотири-п'ять років

США, Канада – $5 – 8 тис. – потрібне додаткове навчання протягом півтора-двох років. Німеччина 2 – 5 тис. євро, Чехія – $2 – 5 тис., Росія – $800 – 3 тис., Замбія, Лівія, Південно-Африканська Республіка $2 – 2,5 тис.Інженери. 25 – 35 років. $1 – 5 тис.

Німеччина, Франція – 2,5 тис. євро, Канада – від $3 тис.Далекобійники. 20 – 50 років. $500 – 1 тис. Досвід роботи два роки, укладають контракт на два-три роки

Польща – $1,5 тис., Естонія, Німеччина – від 2,5 тис. євро, Англія, Данія, Канада – $3 – 4 тис., Бельгія , Голландія – 2,5 – 3 тис. ЄвроОфіціанти. 18 – 35 років. $500-1 тис.

Польща – від $500 + чайові, Німеччина – від 1 тис. євро, США – $2,5 – 4 тис., Велика Британія (робота на круїзному лайнері) – від $2 тис. + чайовіНяні, покоївки, доглядальниці. 18 – 50 років. $500-1,5 тис.

Росія, Польща – $1 – 2 тис., Італія, Іспанія, Греція, Португалія – 1 – 2 тис. євро, Німеччина – 1 – 2,5 тис. євро, США – $1,5 – 3 тис., Велика Британія $2 – 4 тис.Збір урожаю (боби, спаржа, кукурудза, редиска), робота в теплиці. Вік – без обмеження.Треба вкласти $100 – 200

Польща – $700 – 1 тис., Велика Британія – $1,5 – 2 тис.,Фінляндія – 1,5 – 2 тис. ЄвроАніматори. 18 – 30 років. $500 – 1 тис.

Туреччина, Єгипет – від $500, США – для студентів $2 – 3 тис., Велика Британія – на круїзному лайнері від $2 тис.Програмісти. 18 – 35 років. $1 – 5 тис.

США – $3 – 10 тис., Канада – $3 – 8 тис., Німеччина – 3 – 5 тис. євро, Франція, Іспанія 2 – 3 тис. ЄвроЗбір малини, полуниці, чорниці, журавлини. Вік – без обмеження. $100 – 1 тис.

Польща – $800 – 1 тис., Велика Британія – $1,5 – 2 тис., Швеція, Данія – 1,2–1,5 тис. ЄвроСільгосппрацівники: помічники фермера, м'ясники, ветеринари. 18 – 45 років. $500 – 1,5 тис.

Польща – від $800, Німеччина – від 1,2 тис. євро, Данія, Швеція – 1,5–3 тис. ЄвроБудівельники, столяри, слюсарі, ремонтники, зварювальники, плиточники, монтажники. 18 – 55 років. $200 – 1,5 тис.

Німеччина – від 2 тис. євро, Росія – $800–2 тис., Ізраїль – $1,5 – 4 тис., Угорщина, Португалія, Іспанія – від 1,5 тис. євро, Канада – від $3 тис.Уточнення: фунти стерлінги, злоті, шведські та данські крони переведені у долари і євро

Зараз ви читаєте новину «У палаті може бути хворий, а біля нього - кілька трупів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути