четвер, 04 серпня 2011 16:52

Час у Японії випереджає світовий - вісім улюблених місць Георгія Делієва

  Георгій ДЕЛІЄВ, 51 рік. Актор, режисер, музикант. Художній керівник одеської комік-трупи "Маски". Народився в Херсоні в сім'ї вчителів інтернату для дітей-правопорушників. Займався веслуванням, легкою атлетикою, баскетболом, волейболом, малював. Закінчив архітектурний факультет Одеського інженерно-будівельного інституту.  1984-го потрапив до ансамблю пантоміми "Маски", де працює досі. Знімався в кількох фільмах Кіри Муратової. За роль у стрічці "Настроювач" отримав премію кінофестивалю "Стожари-2005" за кращу чоловічу роль. Живе в Одесі. Одружений. Має доньку Яну
Георгій ДЕЛІЄВ, 51 рік. Актор, режисер, музикант. Художній керівник одеської комік-трупи "Маски". Народився в Херсоні в сім'ї вчителів інтернату для дітей-правопорушників. Займався веслуванням, легкою атлетикою, баскетболом, волейболом, малював. Закінчив архітектурний факультет Одеського інженерно-будівельного інституту. 1984-го потрапив до ансамблю пантоміми "Маски", де працює досі. Знімався в кількох фільмах Кіри Муратової. За роль у стрічці "Настроювач" отримав премію кінофестивалю "Стожари-2005" за кращу чоловічу роль. Живе в Одесі. Одружений. Має доньку Яну

1. Одеса. Живу там понад 30 років. Місто непрезентабельне для шоу-бізнесу, а от для творчості - навпаки. Майже всі сценарії написав там. Раніше любив заходити у дворики в стилі 1940-х. Розвалені будинки, вулиці без ліхтарів, дроти валяються по землі. Зараз таких уже немає.


2. Нью-Йорк. Був там із десяток разів. Навіть хотів перебратися жити, але сім'я не погодилася.
Місто відрізняється від решти Америки багатонаціональністю і демократією. Що хочеш - те й робиш. Ходять напівголі люди, всі в татуюванні, - мексиканці, японці, європейці. Ніхто не звертає на них уваги, окрім слов'ян. Нас там видно за кілометр. Йдуть із відкритим ротом і на всіх тицяють пальцем.


3. Японія. Тамтешній час випереджає світовий. 1989-го в них було те, що до нас дійшло зараз. Ще й не все докотилося - швидкісних електричок нема, і вночі темно. А в них світло як удень.
Нас привели в ресторан, де була жива 3D-інсталяція. Зі стелі лилася вода, наче водоспад, живі скелі, природа, пташки співають, човни плавають. Потім темнішає й на небі спалахують зірки. Через якийсь час сходить сонце.
Японці дуже весела нація. Не сміються тільки на роботі.


4. Так багато виставок, як у Лондоні, ніде немає. Театри не як у Нью-Йорку - на Бродвеї, а розкидані по всьому місту. І суперпрофесійні музиканти. Заходиш в будь-який паб, де грає тріо - гітара, бас і барабан. Так класно виступають, що в нас найкращі професіонали не зможуть.


5. У Единбурзі - суцільні фестивалі. Приїжджих більше, ніж місцевих. Дуже дивно молодь виглядає на тлі старовинного міста. Ми там грали виставу без слів "Атака клоунів" з масками. Бо "Отелло" або "Ромео і Джульєтту" довелося б перекладати.


6. Гаваї - справжній рай на Землі. Розташовані посеред океану в спекотних тропіках, острови нагріваються, та хмари утримують від спеки. Цілорічно комфортна температура – плюс 24-27. Нема скупчень людей. Проходиш сотню метрів по пляжу, а там по одному відпочивальнику лежить.


7. Нова Каховка. На Херсонщині минуло моє дитинство. Острови на Дніпрі, білосніжні піщані пляжі. Колись там було неміряно раків. Навесні ми їх збирали руками по березі. Останній раз був там років вісім тому. Познаходив дикі місця, які з дитинства пам'ятаю. Пансіонатів ще не набудували, але риби й раків стало разів у 100 менше.


8. Амстердам. В епоху Відродження, якогось там 1500 року, голландці порахували, що перевозити товари дешевше по воді. І прорили канали, які діють донині. А в самому місті нічого нового не будують.

Зараз ви читаєте новину «Час у Японії випереджає світовий - вісім улюблених місць Георгія Делієва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути