Ексклюзиви
пʼятниця, 13 травня 2022 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Журналісти показали відеосвідчення звірств окупантів на "дорозі смерті" під Києвом

Журналісти показали відеосвідчення звірств окупантів на "дорозі смерті" під Києвом

На дорозі між селами Мотижин Макарівського району і Ясногородка Фастівського району в Київській області знайшли тіла 37 мирних жителів.

Їх розстріляли в автомобілях російські військові у березні, коли були в регіоні, повідомила The Wall Street Journal із посиланням на поліцію України.

Від Мотижина на північ ведуть дві інші дороги. Однак у перший тиждень війни вони стали місцем загибелі багатьох цивільних. Тож мешканці села намагалися виїхати тією, що веде на південний схід до Ясногородки. Її протяжність майже 7 км, ідеться в ролику.

Журналісти вивчили відео з автомобільних реєстраторів, поговорили з очевидцями й дослідили територію вздовж цього шляху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сашу розірвало снарядом. Збирали на лопату й складали" - як зараз живуть люди у знищених росіянами Мощуні та Горенці

Вони дійшли висновку, що росіяни обстрілювали її з мінометів. Принаймні один такий інцидент потрапив на відеореєстратор 3 березня.

Крім понівечених цивільних автомобілів, із білими пов'язками на дзеркалах і написом величезними літерами "Діти", на дорозі виявили і загиблих цивільних із вогнепальними пораненнями. Журналісти показали кадри-свідчення звірств окупантів.

"Десятки мирних українців були вбиті російськими військовими на одній ділянці дороги за межами Києва протягом березня. Аналіз відео, фотографій і повідомлень у соціальних мережах показує, як російські сили розташувалися вздовж шляху, щоб стріляти й викрадати мирних жителів, які тікають", - йдеться в описі відео.

Станом на 29 квітня виявили 1187 тіл жертв російської армії на території Київщини. 900 із них - це приблизна кількість тіл, знайдених у Бучанському районі.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти показали відеосвідчення звірств окупантів на "дорозі смерті" під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути