пʼятниця, 03 квітня 2015 15:26

ЗС РФ тренують бойовиків і очолюють їхні наступи - Associated Press

ЗС РФ тренують бойовиків і очолюють їхні наступи - Associated Press
Фото: tsn.ua

Російські військові тренують бойовиків і втручаються у конфлікт на Донбасі під час важливих боїв, а потім швидко відходять, як це було у Дебальцевому.

Про це пише Associated Press, наводячи зізнання багатьох бойовиків.

Поїздки журналістів видання у тренувальні табори, як, наприклад, в Єнакієвому, інтерв'ю з десятками бойовиків свідчать, що російські збройні сили очолювали деякі основні сепаратистські наступи, а потім відходили до того моменту, як їхня присутність була помічена.

AP наводить оцінки НАТО і незалежних російських вчених, що базуються в Лондоні, про те, що Росія має кілька сотень військових інструкторів у Східній Україні.

Видання зазначає, що під час конфлікту і часто за кілька днів до спалаху бойових дій вони бачили, як близько 80 бронемашин із військовими та артилерією кожного дня їхали з боку російського кордону. Бойовики забороняли журналістам фотографувати колони або їхати за ними.

Командири бойовиків відмовляються спілкуватися з журналістами про роль Росії в конфлікті, але звичайні бійці підтверджують, що отримують одяг і амуніцію з РФ. Бойовики часто дякують Росії за зброю, а двоє зі співрозмовників висловили подяку російським військовим за те, що приєдналися до них під час боїв, які без участі росіян вони б програли. Одним із боїв вони називають зіткнення під Дебальцевим.

"Наші друзі нам допомогли. У них було все. Якби вони не прийшли в Дебальцеве, я не знаю, що б ми робили", - розповів бойовик Андрій.

Він та іншій терорист – Олексій - зазначають, що російські збройні сили змогли взяти укріпрайони українських збройних сил, за які бойовики тижнями безуспішно боролися.

"Я не буду приховувати, росіяни були тут, вони приїхали і швидко звідси забралися", - сказав Олексій.

Жоден із опитаних бойовиків не вірить в те, що війна завершилась і додають, що готуються до боїв.

Зараз ви читаєте новину «ЗС РФ тренують бойовиків і очолюють їхні наступи - Associated Press». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути