пʼятниця, 29 березня 2019 09:00

"Зізнання вибили" - убивця Оксани Макар зробив заяву

"Зізнання вибили" - убивця Оксани Макар зробив заяву
Засуджений до довічного ув'язнення за вбивство Оксани Макар 29-річний Євген Краснощок заявив, що зізнання з нього вибили під час досудового слідства. Фото - 24 Канал

29 березня минає 7 років із дня смерті 18-річної Оксани Макар із Миколаєва. Померла у Донецькому опіковому центрі від травм, які їй завдали в ніч проти 9 березня Євген Краснощок, Артем Погосян та Максим Присяжнюк. Вони зґвалтували Оксану й намагалися задушити. Потім винесли її на недобудову і підпалили. Наступного ранку дівчину з опіками та переохолодженням знайшов перехожий. Лікарі 20 днів боролися за її життя. Перенесла кілька операцій, та серце не витримало.

27 листопада 2012 року Центральний районний суд Миколаєва засудив Артема Погосяна до 14 років позбавлення волі, Максима Присяжнюка до 15 років позбавлення волі. Євген Краснощок отримав довічне ув'язнення. Тепер він домігся перегляду справи, повідомив кореспондентові Gazeta.ua суддя Центрального райсуду міста Миколаєва Володимир Алєйніков.

"Євген Краснощок заявив про те, що з нього начебто вибили зізнання під час досудового слідства. Тому справа має бути переглянута. Але коли і хто це зробив - у заяві не вказується", - сказав Алєйніков.

Заяву Краснощок написав ще у 2017 році. Але тоді її залишили без розгляду. Засуджений з цим не погодився і звернувся до Апеляційного суду. Там прийняли рішення, що відмова була незаконною, бо суд не встановив всі обставини, вказані у скарзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 років тому померла Оксана Макар: у тому, що сталося з дівчиною, є вина матері

"Про перегляд вироку не йдеться, а лише про розгляд скарги і встановлення обставин насильницьких дій щодо засудженого, якщо такі були. Краснощок має роз'яснити суду, які саме нововиявлені обставини, на його думку, є підставою для можливого перегляду вироку. І лише після цього буде прийнято рішення про подальший розвиток подій", - додав суддя.

Дата судового засідання про розгляд справи ще не призначена. Судді постановили перевести Краснощока з Новгород-Сіверської виправної колонії №31 з максимальним рівнем безпеки, де він відбуває покарання, до слідчого ізолятора Миколаєва.

Євген Краснощок у 17 років він пішов із дому через конфлікт із вітчимом та матір'ю. Працював охоронцем у косметичному магазині. Має доньку. На час злочину їй було 6 років. Після суду сім'я Краснощока від нього відмовилася. Оксана Макар була єдиною донькою Тетяни Суровицької. Кілька років жили в Києві. Потім переїхали до Миколаєва. Тетяну судили за крадіжки. Пиячила. Зараз про неї нічого не відомо.

Зараз ви читаєте новину «"Зізнання вибили" - убивця Оксани Макар зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути