середа, 29 березня 2017 07:06

5 років тому померла Оксана Макар: у тому, що сталося з дівчиною, є вина матері

5 років тому померла Оксана Макар:  у тому, що сталося з дівчиною, є вина матері
29 березня минає 5 років із дня смерті 19-річної Оксани Макар. Фото - Обозреватель

29 березня минає 5 років із дня смерті 19-річної Оксани Макар. У ніч проти 9 березня її зґвалтували і душили троє чоловіків - Євгеній Краснощок, Максим Присяжнюк та Артем Погосян. Потім винесли на недобудову та підпалили. Наступного ранку дівчину знайшов перехожий.

Лікарі 20 днів боролися за життя дівчини, вона перенесла кілька операцій та серце не витримало. Поховали Оксану 31 березня у сусідньому селі Шевченкове біля пам'ятника воїнам -інтернаціоналістам та великої вітчизняної війни.

Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла Світлана Іванівна, мешканка села Луч Вітовського району Миколаївщини.

"Люди були обурені, що її поховали на Алеї слави. Тоді коли іншу жінку не дозволили поховати біля сина — афганця. Рік після похорону могилка не була дуже доглянути — земля розсунулася, хрест тріснув, старі квітки з вінками. Мама розказувала, що покладе пам'ятник з білого мармуру за ті гроші, що люди на лікування збирали. В кінці привезла звичайний чорний пам'ятник. З одного боку фото Оксани із якимись тваринками. З іншого — діва марія і епітафія. Такий тисяч 6 тоді коштував", - каже Світлана Іванівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Урну з прахом Оксани Хожай поховали біля батька

У тому, що сталося із дівчиною, кажуть винні родичі.

"Оксана не мала належного виховання. Жила з мамою у Києві кілька років.тоді переїхали до Миколаєва. Мама — Тетяна Суровицька мала дві судимості. Тато і вітчим теж по в'язницях. Оксана в інтернаті виховувалася, тікала кілька разів звідти. Потім приїхала до баби в Луч. У тому, що сталося з дівчиною, є вина матері", - додає жінка.

Вищий спеціалізований суд України виніс остаточне рішення у справі про вбивство Оксани Макар. Євгеній Краснощок отримав довічне ув'язнення,Максим Присяжнюк — 15, а Артем Погосян - 14 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «5 років тому померла Оксана Макар: у тому, що сталося з дівчиною, є вина матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути