пʼятниця, 07 червня 2019 13:20

Вбивство дитини в Переяславі: пояснили, чому поліцейського поновили на посаді

Вбивство дитини в Переяславі: пояснили, чому поліцейського поновили на посаді
Дніпроград Трагедія в Переяславі: суддя пояснив, чому поновив поліцейського на посаді

Підозрюваного у вбивстві 5-річного Кирила поліцейського поновили на посаді.

Не обґрунтували висновок атестаційної комісії під час його переатестації, заявив суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Дмитро Костенко під час брифінгу, передає УНН.

"Дійсно, у суді розглядалося провадження за позовом Петровця Володимира щодо поновлення його на посаді. І дійсно, суддею Костенком Дмитром, тобто мною, прийнято рішення 16 січня 2018 року про поновлення вказаного позивача на посаді", - зазначив Костенко.

Підставою звільнення був атестаційний лист про службову невідповідність, зазначив він.

"Підстава поновлення – неправомірність проведеної процедури переатестації вказаної особи за відсутності підстав, передбачених ч. 2 ст. 57 Закону України "Про Національну поліцію". А також через необґрунтованість висновку атестаційної комісії, оскільки він не містить усіх критеріїв оцінки вказаної особи", - пояснив суддя.

ГУ Нацполіції була подана апеляція на це рішення, однак вона була залишена без розгляду через недоліки її оформлення та потім повернена. Повторного звернення з апеляційною скаргою не було, додав Костенко.

За його словами, у матеріалах справи, переатестації та апеляційній скарзі відсутні будь-які відомості про кримінальні правопорушення, вчинені поліцейським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили повну хронологію вбивства хлопчика у Переяславі

Поліцейські 42-річний Володимир Петровець і 31-річний Іван Приходько смертельно поранили 5-річного Кирила Тлявова, коли стріляли по бляшанках. Це сталося 31 травня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині. Обидва правоохоронці нібито були п'яними.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство дитини в Переяславі: пояснили, чому поліцейського поновили на посаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути