четвер, 04 липня 2013 13:09

У Росії лікар побив пацієнта, який щойно переніс операцію на серці

У Росії лікар побив пацієнта, який щойно переніс операцію на серці

Поліція Пермі вивчає кадри побиття пацієнта в реанімаційному відділенні лікарні. Відеокамера зафіксувала, як лікар після операції завдає кілька ударів по безпорадному чоловікові, який лежить перед ним на каталці. До теперішнього часу реаніматолог вже пояснив свої грубі дії нервовим зривом після 36-годинної робочої зміни.

Шокуючий запис був розміщений у вівторок на порталі YouTube. Інтерес до знятих кадрів висловили не тільки поліцейські, а й працівники крайового управління СК РФ, пише kchetverg.ru.

"Так, ми бачили відео, яке потрапило на відеохостинг YouTube. Зараз ведемо перевірку, встановлюємо деталі", - повідомив співробітник прес-служби ГУ МВС по Пермському краю.

Співробітники Головного управління МВС виїхали у Федеральний центр серцево-судинної хірургії, де, імовірно, стався цей випадок. У лікарні проводяться слідчі дії.

"Будемо вилучати всю наявну документацію, опитувати співробітників, а також встановлювати, чи якісно була надана медична допомога постраждалому", - сказав представник поліції.

Додамо, що на 30-секундному ролику чітко видно, як ескулап спочатку веде словесну перепалку з прикутим до ліжка пацієнтом, а потім б'є його кулаком в голову, а також в область сонячного сплетіння і серця. Після цього потерпілий обм'як і начебто втратив на декілька секунд свідомість. Через деякий час після побиття потерпілий помер.

Додамо, що пацієнт не міг надати лікаря-садистові ніякого опору навіть теоретично, оскільки його кінцівки були зафіксовані спеціальними ременями. Мабуть, побиття відбувалося відразу після операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичну клініку, яка не надала вчасно допомогу пораненому, у МОЗ не стали засуджувати

Ролик подивилися в інтернеті три сотні осіб, серед яких опинився і співробітник МВС. "Я побачив ролик в інтернеті і склав рапорт про це, - каже начальник Відділу інформації і громадських зв'язків ГУ МВС Росії по Пермському краю Артур Гайнанов. - Після доповіді керівництву рапорт був зареєстрований, і почалася перевірка фактів".

На знятих кадрах присутній кандидат медичних наук, лікар-анестезіолог лікувального закладу, завідувач відділенням анестезіології та реаніматології Інституту серця Андрій Вотяков. Його впізнали інтернет-користувачі.

Мабуть, пацієнт сказав високопоставленому лікаря щось, що здалося йому образливим. Однак подальшими діями медик порушив не тільки закон, але також моральні та професійні норми, передбачені клятвою Гіппократа. Крім того, слід враховувати, що після перенесеної операції і в стані наркозу пацієнт може вести себе неадекватно.

Скандальні факти вирішили перевірити і самі медики. Спочатку прес-секретар Федерального центру серцево-судинної хірургії в Пермі Іскандер Садриев навіть не готовий був підтвердити, що побиття відбувалося саме в цій клініці.

"Керівник Інституту серця, професор Сергій Суханов дав доручення провести перевірку цього відеозапису. Якщо інформація підтвердиться, то лікар буде неодмінно звільнений", - додав прес-секретар.

Але потім він визнав, що до побиття причетний саме Андрій Вотяков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці не довіряють ініціативі МОЗ відбирати органи у мерців

"Керівництву все відомо. Винний, скажімо так, приносить свої вибачення. До нього будуть прийняті окремі заходи. Всім все відомо", - сказав Іскандер Садриєв.

Лікар-анестезіолог, який побив хворого, пояснив Life News свої дії нервовим зривом після 36-годинної робочої зміни.

"Це був важкий день після добового чергування, - зізнався Андрій Вотяков. - Як тільки я разом з медперсоналом зайшов у палату до хворого, він почав мене ображати мерзенними словами. І тут мене, можна сказати, переклинило. Адже ми з цим складним пацієнтом дуже довго возилися, щоб поставити його на ноги, і ніякої подяки! Ну, і ще хронічна втома дала про себе знати, і я зірвався. На очах у колег я кілька разів його вдарив".

"Після інциденту ми продовжували призначене лікування, але, на жаль, хворий помер. Я дуже жалкую про те, що трапилося і хотів би вибачитися перш за все перед самим загиблим і його родичами", - сказав лікар.

На його думку, удари, завдані ним у груди нещодавно прооперованої людині, ніяк не позначилися на роботі його серця. Смерть пацієнта, вважає Вотяков, настала зовсім не від цього.

Тим часом, за останніми даними, головний лікар Федерального центру серцево-судинної хірургії Сергій Суханов вже прийняв рішення звільнити завідувача відділенням анестезіології та реанімації.

Зараз ви читаєте новину «У Росії лікар побив пацієнта, який щойно переніс операцію на серці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути