вівторок, 02 липня 2013 12:55

У кіровоградському тубдиспансері помер хворий, якого лікарі "не помічали" кілька днів

В Кіровоградській обласній протитуберкульозній лікарні помер 40-річний Олександр Сиротюк. У нього була відкрита форма туберкульозу. В закладі він пробув менше трьох днів. До цього кілька діб пролежав у дворі за 30 м від лікарні. Приїхав сюди із тюрми Кременчука. Після втручання  обласної благодійної організації "Відкрите серце" медики забрали його в палату.

Автор: Фото надане благодійною організацією "Відкрите серце"
  Чоловік кілька днів пролежав біля лікарні
Чоловік кілька днів пролежав біля лікарні

"Олександр помер о 10 ранку. Коли сюди приїхав із зони, з нього вимагали направлення з обласного тубдиспансеру. Хоч він лікарям казав, що не доїде туди, бо немає ні грошей, ні сил. Але вони на це не зважали. Він лежав просто неба. Хворі йому носили їжу із столової і дали ковдру. Добре, що в ті дні не було дощу. Ми про цю ситуацію дізналися від хворих. Приїхали і почали знімати на відео. Викликали швидку допомогу, але її на прохідній відправили назад. Працівники, коли побачили, що піднімається скандал, забрали його візком у лікарню. Вже й направлення не питали", - обурюється волонтер 29-річний Богдан Куксінський.

Керівництво лікарні заперечує факт, що Олександр Сиротюк перебував на території лікарні кілька днів.

"Ми його бачили лише 26 червня. Потім він зник і з'явився через два дні. Його стан був не тяжким, а просто кволий, що довго не їв. Ми його поклали в палату і призначили крапельниці, які зупиняють кров. Бо в слині були криваві прожилки. Сьогодні о 10.15 він помер. Яка причина? Мабуть таких хворих з тюрми не даром амністують раніше відбутого терміну. Там уже знали, що йому не довго залишилося. Хто ховатиме, не знаємо. В нього є рідний брат у Кіровограді і тітка, що живе в селі біля обласного центру. Причину смерті встановить експертиза", - розказав головний лікар Петро Олійник.

За словами хворого Сергія Лікаря, тіло Олександра Сиротюка лежить у палаті. Його накрили білим простирадлом.

Зараз ви читаєте новину «У кіровоградському тубдиспансері помер хворий, якого лікарі "не помічали" кілька днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути