понеділок, 01 липня 2013 23:33

На Кіровоградщині хворий з відкритою формою туберкульозу пролежав у дворі лікарні кілька днів

На Кіровоградщині хворий з відкритою формою туберкульозу пролежав у дворі лікарні кілька днів
Фото: alupka.ws

Майже три доби кіровоградця 40-річного Олександра Сиротюка із відкритою формою туберкульозу не хотіли госпіталізувати у Кіровоградську обласну протитуберкульозну лікарню. Медики вимагали направлення із обласного тубдиспансеру. 26 червня чоловік приїхав із протитуберкульозної зони. Про скандальну ситуацію дізналися в благодійній організації "Відкрите серце".

"Хворі зателефонували до нашого соцпрацівника Олега Ішкова. Він разом з Богданом Куксінським періодично возять їм чай і солодощі. Наступного дня обидва відправилися у заклад. Зняли на відео, що дійсно той чоловік лежав на території під деревом", - повідомила керівник фонду Аліна Ярославська.

Волонтери викликали швидку допомогу. Там були здивовані, що треба їхати надавати допомогу на територію лікарні.

"Але "швидку" на територію не пустили. Олександр розказав, що приїхав із кременчуцької зони електричкою. На неї його посадили міліціонери. Має направлення на лікування за місцем проживання. Але тут вимагають ще й із обласного диспансеру. Ледве говорив. В нього ні сил, ані грошей на дорогу не було. Він такий худющий, що одні кістки й шкіра. Хворі про нього не раз казали працівникам, але ті на них не зважали. Тоді й подзвонили нам. А коли ми приїхали і почали знімати на відео, забігали. Знайшли і візка, щоб перевезти його в приміщення", - розповів 29-річний Богдан Куксінський.

/media/video/504783/1_504783.flv

Олександра Сиротюка підтримували хворі. Носили йому харчі і дали ковдру.

"Такого, щоб він у нас пролежав у дворі стільки часу, не може бути. Після того, як йому сказали за направлення, ми його не бачили до 28 червня. А тепер виходить, що він стільки був у нас у дворі. Та про це б зразу було відомо мені чи начмеду. А слабкість у нього була через те, що довго не їв. Зараз ми його відгодували, уже почуває себе добре, приймає лікування. Курс буде довгим. Хоч він уже кілька разів до кінця не доліковувався. Порушував режим, випивав і раз тікав", - зазначив головний лікар Петро Олійник.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині хворий з відкритою формою туберкульозу пролежав у дворі лікарні кілька днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути