понеділок, 01 липня 2013 22:04

"Янукович визначиться з лікуванням Тимошенко в серпні - на початку вересня" - політолог

"Янукович визначиться з лікуванням Тимошенко в серпні - на початку вересня" - політолог
Володимир Фесенко. Фото: iwp.org.ua

Президент Віктор Янукович визначатиметься щодо лікування Юлії Тимошенко за кордоном до кінця літа — початку осені.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

Він зауважив, що зараз головна проблема щодо підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом — це питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Головна проблема, яка має скоріше емоційний вимір, — це проблема Тимошенко. Все залежатиме від того, чи вдасться домовитися про її лікування закордоном. Якщо ні — то навіть якщо ми все інше виконали майже на сто відсотків, думаю, підписання Угоди навряд чи відбудеться. Це головна проблема, яка має більше емоційно-політичний характер", - підкреслив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко не хоче робити операцію в Україні – лікар

Водночас, на його думку, тиск європейських політиків щодо цього питання на президента Януковича, до жодних позитивних наслідків не призведе.

"Коли починають тиснути на Януковича — отримують протилежний результат, - пояснив Фесенко. - Якщо йдеться про вирішення проблеми Тимошенко, то в цьому питанні немає єдності всередині самої команди президента, в його оточенні. Там з цього приводу є різні думки. А в таких ситуаціях президент не поспішає".

Експерт зауважив, що в цьому питання Янукович враховуватиме різні обставини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко готова пожертвувати волею заради підписання угоди про асоціацію - політолог

"Тут є дві проблеми. Перш за все — політична воля. А по-друге, ще йде пошук прийнятного правового розв'язання проблеми. Бо насправді, таких прецедентів (щодо лікування ув'язненого за кордоном — ред.) у нас не було. Тому тут ще треба знайти оптимальну правову форму", - підкреслив він.

Фесенко додав: "Далі вже президент буде вирішувати — що для нього краще. Або піти на звільнення Тимошенко і деякі політичні ризики, пов'язані із цим в майбутньому. Або залишити Тимошенко у в'язниці, але тоді будуть ризики різкого погіршення стосунків із заходом, що не дуже добре з точки зору зовнішніх умов перед президентськими виборами. Це складна дилема. Але, думаю, Янукович буде визначатися із нею у серпні — на початку вересня. Поспішати з такими рішенням він не буде".

На Януковича зараз тиснуть ще й щодо необхідності проведення операції Тимошенко, що також позначається на ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко потрібна термінова операція - німецькі лікарі

"На президента зараз тиснуть через історію з питанням про необхідність операції для Тимошенко — і це теж можна назвати інформаційним, політичним тиском. Але, думаю, Янукович має певну інформацію щодо того, яка ситуація насправді. Тому він не буде поспішати зі своїм рішенням", - пояснив експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович визначиться з лікуванням Тимошенко в серпні - на початку вересня" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути