Ексклюзиви
пʼятниця, 28 червня 2013 17:50

Тимошенко поставила в незручну ситуацію своїх колег — експерт про створення круглого столу

Тимошенко поставила в незручну ситуацію своїх колег — експерт про створення круглого столу
Фото: tymoshenko.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, закликавши створити національний круглий стіл, який об'єднає владу та опозицію, для виконання Україною необхідних критеріїв підписання з ЄС Угоди про асоціацію поставила в незручну ситуацію своїх колег таким чином "поставила в незручну ситуацію своїх колег".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

Говорячи про ініціативу Тимошенко щодо проведення національного круглого столу, який би об'єднав зусилля влади та опозиції на шляху до "європейського майбутнього", він сказав: "Дуже вдала та конструктивна пропозиція. Тимошенко розставила всі крапки над і".

"Такий круглий стіл в принципі потрібно було б скликати, проте думаю, що його би мав ініціювати президент. Вона поставила в незручну ситуацію своїх колег по опозиції (Яценюка , Кличка, Тягнибока), які останнім часом намагалися бойкотувати президента", - підкреслив експерт.

Окрім того, Бондаренко підкреслив, що Тимошенко "також поставила у незручну ситуацію тих, хто вимагають відмовитися від підписання асоціації України із ЄС поки Тимошенко перебуває у в'язниці".

Також, на його думку, влада "позитивно відреагує на дану заяву".

"Хочу сподіватися, що він відбудеться. Якщо рухатися до того, щоб він мав впливи і на виконавчий орган влади, тобто, щоб його рішення були обов'язковими, то тоді, звичайно, він буде результативним. А якщо просто зустрінуться аби поговорити, то результативність його буде мінімальною", - резюмував політолог.

Нагадаємо, 27 червня екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликала створити національний круглий стіл, який об'єднає владу та опозицію, для виконання Україною необхідних критеріїв підписання з ЄС Угоди про асоціацію. Також вона вважає, що необхідно відтермінувати літні парламентські канікули до завершення всіх справ з виконання передумов до підписання угоди з ЄС.

Низка українських громадських діячів, науковців і політологів виступили з ініціативою скликання Національного круглого столу "Порозуміння заради європейського майбутнього".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко поставила в незручну ситуацію своїх колег — експерт про створення круглого столу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути