пʼятниця, 28 червня 2013 14:25

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Україні варто готуватись до свого "списку Магнітського" - експерт

Україні варто готуватись до свого "списку Магнітського" - експерт
Віталій Бала. Фото: www.radiosvoboda.org

Якщо українська влада і надалі буде ігнорувати заклики західних партнерів звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко, то можна очікувати на появу персональних санкцій проти вищих посадових осіб України.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала.

"Тенденція така, що виключати списку на зразок списку Магнітського, але вже у відношенні українських високопосадовців, не варто", - наголосив експерт.

Окрім того, він нагадав, що "у вівторок була прийнята резолюція Комітету США. Вже бачимо не натяки, а дії уряду США стосовно справи Тимошенко, тому коли буде ігнорування зауважень, закликів з боку американської до української влади буде продовжуватись, то виключати появи такого списку не можна".

Також, Бала повідомив, що вже українські посадовці мають проблеми із виїздом до США. "Наскільки мені відомо з джерел, то деякі посадовці ніби мають проблеми із тим, аби поїхати та працювати, наприклад, дипломатом в США. Були бажання, але американці не захотіли бачити людей. Та ще й пам'ятаємо Рената Кузьміна", - додав він.

"Я не думаю, що влада США може собі дозволити робити заяви, а потім зробити вигляд, що нічого не сталося", - підкреслив політолог.

Говорячи про те, хто може опинитися в такому списку, він зауважив: "В першу чергу ті, хто причетний до справи Тимошенко може опинитися невиїзним до США, а там список може збільшуватись".

Нагадаємо, голова Політради ВО "Батьківщина", голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк наголосив, що якщо Юлія Тимошенко залишиться за гратами, в Резолюції Сенату США може з'явитися вимога запровадити персональні санкції проти вищих посадових осіб України.

Комітет у закордонних справах сенату Конгресу США на засіданні у вівторок ухвалив резолюцію, в якій закликає владу України звільнити колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Документ розроблено з ініціативи сенатора Річарда Дурбина (демократ, від штату Іллінойс) та від імені верхньої палати Конгресу США "закликає уряд України звільнити колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко".

Зараз ви читаєте новину «Україні варто готуватись до свого "списку Магнітського" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути