пʼятниця, 28 червня 2013 13:13

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко хоче, щоб у ініційованих нею круглих столах, брав участь "її фан-клуб"

Тимошенко хоче, щоб у ініційованих нею круглих столах, брав участь "її фан-клуб"
Володимир Цибулько. Фото: glavred.info

Ув'язнена екс-премєрка Юлія Тимошенко хоче, щоб у ініційованих нею круглих столах, брав участь "її фан-клуб". А от представників команди президента Віктора Януковича бачити там не хоче. Так у коментарі Gazeta.ua заявив політолог Володимир Цибулько.

"Круглі столи - це дуже цивілізований інструментарій. Але, подивімося, на досвід проведення круглих столів в Україні. Показові угоди, які підписував Ющенко із Януковичем. Фактично, український політичний клас більше звик ставитися до них як до прохідного інструменту. Насправді ж, основні рішення приймаються кулуарно", - вважає політолог.

Він упевнений, пропонуючи круглий стіл, Тимошенко передбачає участь у ньому "свого фан-клубу".

"Вона не готова бачити там серйозних представників опонента, або не хотіла б цього. Але, якщо такий круглий стіл буде відбуватися, то не у рамках фан-клубів певних політиків, а реально в ньому мають взяти участь не лише політики, але й громадянські діячі, команда президента, команда опозиції, делегати громадянського суспільства. І четверта сторона — представники Євросоюзу", - запевняє Цибулько.

Він підкреслює "історія із ініціативою Тимошенко дивує".

"Вона перехоплює ініціативу у представників громадського суспільства. Адже багато експертів, громадських діячів вже говорили про потребу створення круглих столів. Аж тоді за неї взялась Тимошенко і запропонувала його паралельно. Ініціатива Тимошенко виглядає як її самопорятунок. Більш реалістично і щиро виглядає ініціатива громадськості. Наприклад, Брюховецького, якого традиційно ініціюють із ініціативою "Першого грудня". Принаймні вона політичного незаангажована. Натомість, політичні партії у боротьбі за владу нічого не пропонують. Вони дбають про власне політичне благополуччя", - каже він.

Цибулько вважає, що, пишучи свою статтю Тимошенко, "взяла справу власного порятунку у свої руки". "Вона вже не сподівається, що хтось їй допоможе. Це виглядає як персональна боротьба за власне виживання", - гадає політолог.

Він також додає, що із тональності листа відчутно, що екс-премєрка все таки вірить, що може вийти:

"Її слова у статті — елемент цього шляху на волю. Очевидно, вона знає, що питання її визволення або вже узгоджене, або ж перебуває напередодні узгодження".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче, щоб у ініційованих нею круглих столах, брав участь "її фан-клуб"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути