понеділок, 01 липня 2013 22:36

Росія завжди так поводилася із Україною, так буде і надалі – експерт про заяву Міллера

Росія завжди так поводилася із Україною, так буде і надалі – експерт про заяву Міллера
Борис Кушнірук. Фото: bestpeople.com.ua
Заяву глави російського газового холдингу ВАТ "Газпром" Олексія Міллера, який сказав, що "Газпром" ніколи не буде закачувати газ в українські газосховища має на меті створити перешкоди для України.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив економічний експерт Борис Кушнірук.
"Очевидно, що ці слова спрямовані на європейські кампанії. Річ в тому, що якщо Україна зможе домовитись про закачування газу в газосховища, то ми вирішуємо і технічне завдання, яке пов'язане із зловісними угодами Тимошенко (газовими контрактами – ред.). Там є хитрий момент, бо облік ведеться на вході-виході, і таким чином ми не можемо робити заміну в межах країни", - наголосив експерт

Окрім того, він зауважив, що "нам треба підтвердити, що газ зайшов на територію країни, і вийшов. Якщо буде зберігання, то постане питання про зберігання газу європейського, в тому числі газу "Газпрому", тільки який вже буде нажитий європейськими компаніями. І в такому випадку логістичну заміну буде робити легко", - додав він.
Також, на думку експерта "ця заява має на меті максимально створити перешкоду для України. Мета зрозуміла, методи мерзотні, але це політика і бізнес. Тому Росія себе так вела завжди, так буде і надалі. Але до цього треба ставитися спокійно".

Глава російського газового холдингу Олексій Міллер ВАТ "Газпром" заявив, що більше "Газпром" не буде авансувати транзит газу через територію України. "Ми видали останній аванс в 1 мільярд доларів, цього вистачить до 1 січня 2015 року, і більше ми авансувати транзит не будемо", - сказав Міллер.
Нагадаємо, у середу "Газпром" повідомив, що надасть "Нафтогазу" аванс у розмірі 1 мільярд доларів на закупівлю газу для закачування в підземні сховища, наповнення яких необхідно для забезпечення безперебійного транзиту російського "блакитного палива" до Європи в зимовий період.

Між тим, за словами Міллера, ВАТ "Газпром" ніколи і ні за яких умов не зберігатиме газ в українських підземних сховищах."У "Газпрому" є досвід закачування газу в ПСГ України, досвід суто негативний <...> Ми прийняли дуже жорстке рішення: ніколи і ні за яких умов не закачувати газ в українські ПСГ", - сказав Міллер.

Зараз ви читаєте новину «Росія завжди так поводилася із Україною, так буде і надалі – експерт про заяву Міллера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

91

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути