середа, 05 червня 2013 11:04

У Раді зареєстрували законопроект, який дозволить дітям іти до школи без щеплень

У Раді зареєстрували законопроект, який дозволить дітям іти до школи без щеплень
Фото: p-p.com.ua

У Верховній раді зареєстровано законопроект, в якому пропонується дозволити дітям без щеплень відвідувати школи і дитячі садки. У документі йдеться, що вакцинація в країні не є обов'язковою, а діючу заборону на прийняття до навчальних закладів нещеплених дітей порушує право громадян на освіту. Про це повідомляє Комерсант-Україна.

Новий законопроект у Верховній Раді зареєстрував народний депутат Анатолій Дирів ("Батьківщина"). Автор документа пропонує дозволити відвідування навчальних закладів дітям без профілактичних щеплень, але хто пройшов медичний профілактичний огляд. Зараз за законом "Про захист населення від інфекційних хвороб" прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих закладів дозволяється після медогляду та за наявності довідки про вакцинацію, згідно з календарем щеплень. Календар включає щеплення від десяти інфекційних захворювань: гепатиту В, туберкульозу, кашлюку, дифтерії, правця, поліомієліту, гемофільної інфекції, кору, паротиту та краснухи. Крім того, до кінця року в міністерстві планують доповнити список вакцинацією від папіломавірусу людини та менінгококової інфекції.

"Вакцинація у нас за законом є добровільною, а не обов'язковою. До того ж багато батьків не довіряють щепленням через нещасні випадки, що виникають після вакцинації. В результаті батьки змушені йти на хитрощі, купувати довідки, щоб дітей брали до школи чи дитсадка" , - заявив депутат.

В Асоціації приватних шкіл Києва відзначили, що зараз школи змушені приймати дітей без щеплень, оскільки велика кількість тих, хто відмовився від вакцинації з кожним роком тільки зростає. Тим часом у МОЗ переконані, що перебування в одному колективі щеплених і невакцинованих дітей несе загрозу громадському здоров'ю.

"Тут навіть обговорювати нічого! Якщо в колектив, де діти щеплені, будуть приймати дитину без вакцинації, це дуже скоро призведе до спалаху і розповсюдженню інфекційних захворювань, що дуже небезпечно не тільки для дітей, а й для дорослих, які з ними контактують", - вважає начальник управління громадського здоров'я МОЗ Алла Григоренко.

Зараз ви читаєте новину «У Раді зареєстрували законопроект, який дозволить дітям іти до школи без щеплень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути