Ексклюзиви
пʼятниця, 02 квітня 2021 18:10

У помешкання прописався чужий, а всі речі вивезли: сусіди не дали "зникнути" самотньому чоловіку

У помешкання прописався чужий, а всі речі вивезли: сусіди не дали "зникнути" самотньому чоловіку
Чоловіка звати Олександр Никифорович. Він мешкав у Кривому Розі на дев'ятому поверсі у будинку на вулиці Магістральній. Жив сам. Згодом сусіди помітили, що від середини березня 2021 року він припинив з'являтися на людях і навіть на балконі Фото: pixabay.com

У Кривому Розі сусіди не дали "зникнути" 82-річному чоловіку.

Чоловік жив у багатоповерхівці, виходив посидіти на лавці, іноді проводив час на балконі, а потім просто зник. Сусіди занепокоїлися, пише tsn.ua.

Відомо, що чоловіка звати Олександр Никифорович. Він мешкав на дев'ятому поверсі у будинку на вулиці Магістральній. Жив сам. Майже щовечора його бачили, коли він ходив до магазину. Потім сусіди помітили, що від середини березня 2021 року він припинив з'являтися на людях і навіть на балконі. Одного дня невідомі люди винесли його речі повністю з квартири, завантажили у вантажівку і поїхали. На запитання сусідів де подівся чоловік, невідомі сказали, що його забрав онук-опікун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незрячу 83-річну жінку замкнув у квартирі син – коли врятували, попросила хліба

Сусіди запідозрили щось дивне, тому, що рідних біля чоловіка ніколи не бачили. Він розповідав, що у нього є син, але вони не спілкуються. Хтось із сусідів говорив, що у Никифоровича є донька, але її теж ніхто ніколи не бачив.

"Ми занепокоїлися, оскільки дідусь весь час жив сам. Про те, що його збираються забирати діти, він не розповідав. Ми знаємо, які зараз бувають випадки із самотніми пенсіонерами, тож вирішили з'ясувати, куди він подівся, але виявилося, що ніхто з сусідів не знає його прізвища та імені. Його просто називали "Никифорович". І його фото у нас теж не було. Сусіди дідуся ходили до компанії-управителя, там його дані відмовилися надавати, оскільки вони йому не родичі", - розповіла сусідка зниклого Ірина.

Люди звернулися за допомогою до місцевих журналістів та правоохоронців. Поліцейські опитали сусідів, однак куди зник чоловік дізнатися не вдалося. Наступного дня до сусідів навідалися співробітники департаменту карного розшуку. Вони показали їм фото нещодавно знайдених неопізнаних тіл у Кривому Розі. Один з чоловіків був дуже схожий на зниклого.

"Я почала сумніватися, бо обличчя знайденого чоловіка дуже нагадувало Никифоровича. Я попросила фото у оперуповноваженого ще раз і показала мешканцям будинку. Ті теж сказали, що дуже схожий. Єдине - наш дідусь завжди ходив чистий, а цей у брудному одязі", - розповіла сусідка Ірина.

Місцеві журналісти через департамент соцполітики з'ясували, що за вказаною адресою прописаний Щербак Олександр Никифорович 1938 року народження. Він вчасно сплачує за комунальні послуги, має субсидію і що 19 березня до його квартири прописався 26-річний чоловік з іншим прізвищем. До переїзду до Кривого Рогу чоловік був прописаний у селі Стародобровольське Широківського району у КЗ "Стародобровольський психоневрологічний інтернат".

У інтернаті чоловіка запам'ятали і розповіли, що його туди відправила донька, яка мешкає у Києві. Він перебував у них від 2013 до 2016 року, а потім переїхав до Кривого Рогу. Журналістам надали його фото і адресу проживання доньки у Києві, яку вона вказувала під час оформлення документів.

Втім, скористатися набутою інформацією медійникам не довелося, оскільки поліція саме встановила особу людини, яка прописалася у квартирі пенсіонера. Ним виявився місцевий житель. За повідомленням поліції, чоловіка привезли до паспортного столу, і він навіть не виходив з авто, коли прописував сторонню людину.

Правоохоронці також встановили сигнал телефона зниклого пенсіонера, який надходив з однієї з вулиць Довгинцівського району. Оперативники поїхали на місце, звідки був сигнал, і виявили там Олександра Никифоровича.

З'ясувалося, що його забрали доглядати люди на прохання доньки.

"29 березня до поліціі звернулися сусіди, щодо тривалої відсутності за місцем мешкання пенсіонера. Оперативні співробітники провели розшукові заходи, і встановили і знайшли чоловіка. Наразі він проживає зі своїм опікуном, який доглядає за пенсіонером на прохання доньки. Також, працівники поліціі телефоном зв'язалися із дочкою пенсіонера, котра наразі проживає у Києві, остання підтвердила вищевказане. Під час спілкування із самим розшукуваним, чоловік факт викрадення не підтверджує", - повідомили у Криворізькому міжрайонному управлінні поліції.

Відомо, що тіло знайденого чоловіка поки не упізнали.

У Чернівцях 63-річна жінка врятувала чоловіка, від життя на вулиці. Він став безхатьком після того як племінник обманом відібрав у нього квартиру.

Зараз ви читаєте новину «У помешкання прописався чужий, а всі речі вивезли: сусіди не дали "зникнути" самотньому чоловіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути